понеділок, 12 вересня 2022 13:55

До Києва аномально рано прийшла метеорологічна осінь

До Києва аномально рано прийшла метеорологічна осінь
До Києва значно раніше за норму завітала метеорологічна осінь. Фото: pixabay.com

2 вересня до Києва завітала метеорологічна осінь.

Вона розпочалася на два тижні раніше за кліматичну норму, повідомила 12 вересня Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"Середньодобова температура повітря цього дня впала нижче 15 градусів тепла і дорівнювала 14,9. Найраніше метеорологічна осінь до Києва завітала 1993 року – 25 серпня, а найпізніше – 15 жовтня 2020 року", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі і грози майже по всій Україні – якою буде погода 12 вересня

Цьогорічне метеорологічне літо, яке розпочалося 25 травня, а закінчилось 1 вересня, тривало 100 днів. Найдовшим літо було 2012 року – 166 днів, а найкоротшим 1990 року – 88 днів.

Цьогоріч погода у жовтні в Києві буде прохолодною і досить сухою. За прогнозами синоптиків, опади у столиці очікуються лише в середині місяця. На початку місяця очікується тепла суха погода. Водночас у деякі дні стовпчики термометра підійматимуться до +19°С, що прохолодніше, ніж у жовтні 2021 року.

Зима в Україні обіцяє бути ще теплішою, ніж у попередні роки. Усе через глобальне потепління.

Перший сніг в Україні прогнозують ще восени в кількох областях. Зокрема, зима завітає в листопаді на захід. У південному регіоні снігу восени не буде.

Зараз ви читаєте новину «До Києва аномально рано прийшла метеорологічна осінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі