неділя, 11 вересня 2022 11:57

Синоптики спрогнозували, якою буде зима в Україні

Синоптики спрогнозували, якою буде зима в Україні
У 2022-2023 роках зима в Україні має бути теплою та без опадів. Фото: pixabay.com

Зима 2022–2023 в Україні обіцяє бути ще теплішою, ніж у попередні роки.

Усе через глобальне потепління та вплив явища Ла-Нінья. Про це заявила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Державної служби надзвичайних ситуацій Віра Балабух, пише Оbozrevatel.

"Очікується, що зима в Україні буде теплою. Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими у 2019–2020 роках. І всі наступні й попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період", – розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима прийде до України в листопаді: в яких областях сніжитиме

Водночас будуть короткочасні напливи холодного арктичного повітря на територію України. Тоді температура знижуватиметься, зауважила Балабух.

Середньодобова температура взимку в Україні становитиме від -5°С до +5°С.

В Україні перша половина осені очікується теплою і посушливою. Вересень – перший місяць метеорологічної осені, упродовж якого відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що цьогоріч упродовж вересня, особливо в його першій половині, на значній території країни ще зберігатиметься літня погода.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики спрогнозували, якою буде зима в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі