четвер, 07 лютого 2013 14:19

Депутати Київради назвали поламані "свободівцями" двері "диверсією"

Депутати Київради назвали поламані "свободівцями" двері "диверсією"

Провладні депутати Київради назвали диверсією намагання активістів з громадських організацій пройти на засідання та брати участь у прийнятті бюджету столиці. Про це заявив заступник голови фракції Громадський актив Києва Юрій Бондар.

"Те,що сьогодні тут влаштували — це демарш, провокація, диверсія по відношенню до киян і міста в цілому. Ці питання має вирішувати міліція й прокуратура. Як 20 молодиків можуть блокувати владну установу? Де зараз міліція, ОМОН, чому не забезпечений порядок і захист роботи органів влади?" - сказав депутат.

Він зауважив, що згідно проекту бюджету Кабмін надасть близько 5 млрд грн на виконання функцій столиці.

"Ці гроші можна було б спрямувати і на ремонт доріг, і на інші заходи, які передбачені в програмі соціально-економічного розвитку столиці. Коли бюджет опрацьований і збалансований, його потрібно приймати. Бо його неприйняття не дає виплачувати поточну заробітну платню працівникам комунальних підприємств. Не дає змоги надати додаткові виплати медикам і педагогам. Зараз сходить сніг, необхідно терміново ремонтувати дороги, мости, крівлі, які потекли. Нічого цього зробити неможливо. Місто зараз живе на бюджеті 2012 року. Тобто залишились виплати захищених статей", - зазначив депутат.

Він пройшов до зали засідань, завчасно, о 9.00, ще до того, як охорона позакривала всі двері.

Голова фракції "Народна партія" Віталій Гайдук розповів, що пробирався до зали засідань "чорним ходом".

" Мене провів якийсь службовець секретаріату з бокового входу. Я той вхід вперше побачив", - сказав Гайдук.

Ще 22 опозиційних депутати та 11 провладних не змогли потрапити до зали засідань через заблокування дверей службою безпеки Київради. Охоронці не пропускали навіть депутатів Верховної Ради та журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Київради назвали поламані "свободівцями" двері "диверсією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі