середа, 24 січня 2018 11:08

Біля столиці фури почали зважувати

Біля столиці фури почали зважувати
В Україні функціонують 78 мобільних комплексів для зважування вантажівок. Фото: "112 Україна"

На пунктах пропуску в'їзду та виїзду в столицю з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок.

"Це розсувні ваги. Фура повинна пройти двома колесами, зважитися, після чого інформація потрапляє на портативний комп'ютер, який знаходиться біля ваг", - йдеться в повідомленні "112 Україна".

Такі мобільні лабораторії працюють по всій території України, зазначив голова Держслужби з питань безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

"У київському управлінні таких три комплекси, вони працюють на тих місцях, де є відповідні майданчики. Місцева влада збільшуватиме кількість майданчиків, щоб комплекси могли мобільно рухатися і ефективніше виявляти порушників", - додав Ноняк.

Штрафні санкції за порушення габаритно-вагового контролю різні і залежать від декількох факторів.

"Штрафи можуть коливатися від декількох євро до 45 тисяч євро. Це найбільша штрафна санкція, яку ми зафіксували торік. Ми працюємо спільно з поліцією, але для того, щоб не об'їжджали, менше уникали габаритно-вагового контролю, потрібна більша кількість майданчиків. Загальна маса вантажу і автомобіля не повинна перевищувати 40 тонн", - розповів він.

В Україні функціонують 78 мобільних комплексів для зважування вантажівок. Але водії часто нехтують правилами перевезення вантажів, в зв'язку з чим руйнується дорожнє покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова транспортна інспекція перевірятиме вагу вантажівок

Рух вантажного транспорту з навантаженням на вагах більше як 7 тонн або вагою понад 24 тонн заборонили на автомобільних дорогах місцевого значення. Кабінет міністрів вніс зміни у відповідні правила дорожнього руху в жовтні 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Біля столиці фури почали зважувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі