вівторок, 03 листопада 2015 18:40

Нова транспортна інспекція перевірятиме вагу вантажівок

Нова транспортна інспекція перевірятиме вагу вантажівок

Нова транспортна інспекція УкратрансБезпека запрацює з 2016 року. Інформацію про нові обмеження оприлюднять на офіційних сайтах відомств. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України.

"З 2016 року на дорогах запрацює нова транспортна інспекція УкратрансБезпека. Вона використовуватиме сучасні засоби відеофіксації та контролю ваги за вантажівок "на ходу" і таким чином забезпечить дотримання вагових норм, та збереже наші дороги від руйнування. Лише після цього можна буде починати вкладати кошти у їх ремонт", - каже директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Роман Хміль.

Уряд заборонив рух вантажівок масою понад 40 тонн, або більше 46 тонн для транспорту з контейнерами на автомобільних дорогах .

"Дороги руйнує та частина недобросовісних перевізників, котрі порушують існуючі вагові норми. А об'їжджати колії на дорогах і ремонтувати машини після їзди такими шляхами вимушені абсолютно всі. Також величезною проблемою був рух великовагового транспорту понад 24 тонни дорогами місцевого значення, що здатні витримувати не більше 7 тонн на вісь, чого немає в жодній іншій країні світу", - повідомив Хміль.

У США, Великобританії, Німеччині тощо будують дороги, які витримують не більше 11 тонн на вісь вантажівки.

"Вже довго недобросовісні перевізники прикривалися недосконалим законодавством та відкуповувалися хабарами. Зараз почнуть діяти жорсткі правила, для ефективного контролю ми суттєво збільшуємо штрафні санкції за порушення, будуємо мережу з 200 пунктів автоматичного контролю ваги авто "на ходу", а також закуповуємо 100 мобільних вагових комплексів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг" повідомляв, що вантажні перевізники намагаються заощаджувати кошти й перевантажують машини у кілька разів.

Зараз ви читаєте новину «Нова транспортна інспекція перевірятиме вагу вантажівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі