субота, 19 квітня 2008 07:08

Банк на Позняках пограбували на 69 гривень

17 квітня  о 12.08 до відділення банку "Хрещатик" по вул. Гришка, 8, на Позняках, зайшов невідомий. Приставив пістолет до скроні охоронця, який стояв біля вхідних дверей. Наказав касирці віддати гроші. Та віддала все — 69 грн.

Філія розташована в житловому будинку, поряд із офісами фірм "СПК" та "Бланк сервіс". Остання продає канцтовари.

— Ми нічого не чули, хоча наше приміщення — через стінку, — розповідає "ГПУ" Олена. Жінка продає канцтовари. — Ані крику, ані погроз. Потім зателефонувала колега, Ольга Павлівна. Каже, не впускають у магазин через пограбування банку, що сталося 15 хвилин тому. Визирнула у вікно. А там п"ять міліцейських машин. Хтось обносить газон червоною стрічкою!

Чотири години Олена просиділа в магазині. Вийти не дозволяли міліціонери. Вони збирали речові докази. Тим часом до банку сходилися зіваки, обговорювали версії пограбування.

— Кажуть, сильно розматюкався, коли касирка віддала йому 60 гривень, одразу вибіг. Це наркоман банк пограбував, аби дозу наркоти купити. Чула опис грабіжника зі слів міліції. Основна прикмета — два золотих зуби. На вигляд — до 30 років. Чорні кєпка та шкірянка. Люди говорять, фікси в нього накладні — аби міліцію збити зі сліду. Хтось ніби бачив, як злочинець знімав їх, вибігаючи з банку, — сміється Ольга Павлівна. Жінка не бачила грабіжника.

На вхідних дверях банку повісили оголошення, що він розпочне працювати о 17.30. Та того вечора його не відкрили. О 17.15 із приміщення вийшли двоє охоронців "Хрещатика":

— Я вам нічо не скажу, — фиркає Анатолій Дрешпан. У чоловіка розчервонілі щоки й очі, трусяться руки. Він тримає прикурену цигарку "Прима" без фільтра. — Моя робота — ходить і курить, а не отвєчать на ваші питання.

— Перед пограбуванням грабіжник підійшов до касирки. Запитав, чи зможе поміняти крупну суму. Жінка відповіла ствердно. Чоловік сказав, що вийде за грошима. Удруге зайшов за 20 хвилин. Витяг із кишені зброю, схожу на пістолет Макарова, почав погрожувати охоронцю й касиру. Жінка віддала гроші. Не пам"ятаю cкільки — 70 чи 69 гривень. Натисли на кнопку, спрацювала тривожна сигналізація. Але грабіжника затримати не вдалося, — розповідає  "ГПУ" Інна Гамалій, 25 років, прес-секретар Дарницького райвідділу міліції.

Злочинцеві років 28–32, зріст — 1,75 м. Має худорляве, витягнуте обличчя, поголений. Волосся чорне, коротке. Був у чорній шкірянці та картузі.

За фактом розбійного нападу Дарницький райвідділ порушив кримінальну справу. Злочинцеві загрожує від 3 до 7 років ув"язнення.

Протягом 2007-го в місті вісім разів грабували банки. Цього року це сталося вдруге.

Зараз ви читаєте новину «Банк на Позняках пограбували на 69 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі