середа, 27 червня 2007 07:02

Автомобілі стало ніде мити

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Щодня на Святошинському озері миють кілька десятків машин. Водії, які не хочуть платити за автомийки, запевняють, що не забруднюють озеро
Щодня на Святошинському озері миють кілька десятків машин. Водії, які не хочуть платити за автомийки, запевняють, що не забруднюють озеро

Водіям у Києві доводиться по годині, а то й більше, стояти в чергах, щоб помити свій автомобіль. Мережа автомийок не встигає розширюватися так само швидко, як збільшується кількість машин на дорогах. Зараз у Києві близько 400 закладів, де чистять приватний транспорт. Автомобілів зареєстровано  понад 750 тис., за даними ДАІ.

41-річна власниця джипа "Мерседес ML" Лариса чистить авто не рідше ніж раз у два тижні. Їздить до закладу на вул. Прирічній, що на Оболоні.

— Коли машина забрудниться, тоді й мию, — каже жінка. — Це все від погоди залежить. У п"ятницю ось довелося сорок хвилин чекати. Ще стільки ж часу автомобіль мили. Деколи, якщо на вулиці дощ, і по півдня не втрапиш до мийника.

Лариса платить за послуги автомийки 45 грн. Попилососити салон коштує на 25 грн дорожче.

Торік за свої послуги авмомийники брали на 20–30% дешевше.

— Зараз попит перевищує пропозицію на цьому ринку на 40 відсотків. За добу на автомийці буває до сотні машин, — каже 31-річний Євген Мілевський, власник автомийки у Святошині. — Торік з одного легковика брали 25 гривень, із вантажівки — 80.

Деякі водії знаходять природні водойми, в яких миють свій транспорт. Водій таксі 27-річний Слава їздить на Святошинське озеро.

— Коли маю час, то приїжджаю сюди. Друзі порадили. Тут цілодобово багато народу миє свої машини. А що? Відпочивальникам не заважаємо. Машину у воду не заганяємо, мийними засобами не користуємося, — каже Слава. — Останнім часом автомийки подорожчали.

Кожна мийка заробляє не менше 900 тис. грн на рік. Щоб обладнати такий заклад, треба орендувати землю, побудувати приміщення типу ангара. Придбати мийні автомати, обігрівачі води, портативні пилососи, щітки.

— За три-чотири місяці автомийка окуповує себе, — каже Євген Мілевський.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі стало ніде мити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі