субота, 21 травня 2011 14:44

Активістки FEMEN скандували "Припиніть цей цирк" на святкуванні Дня Європи

Активістки руху FEMEN намагалися провести свою акцію біля сцени, де проходила офіційна церемонія відкриття Дня Європи.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час виступу глави Київської міськадміністрації Олександра Попова дві дівчини підійшли до сцени. Одна дівчина була оголена вище пояса, друга тримала в руках плакат з написом "Дні до *опи". На обох були надіті клоунські носи і вони скандували "Припиніть цей цирк".

Правоохоронці ввічливо, але наполегливо вивели активісток з-під сцени, після чого офіційні гості продовжили свій виступ.

У церемонії взяли участь також міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, а також посли низки європейських країн в Україні.

"Дев'ятий рік поспіль ми святкуємо День Європи. У цей день ми бачимо наскільки красивий Київ і наскільки прекрасна Україна", - заявив Грищенко.

При цьому глава МЗС підкреслив, що потреба зближення України і ЄС є двосторонньою.

"Сьогодні ми бачимо, що Європа б'ється в серці України", - додав він.

Тейшейра висловив надію, що святкування Дня Європи в Києві буде проводитися щорічно, і це послужить зближенню України та ЄС.

У свою чергу Попов заявив, що Київ прагне до того, щоб стати однією з провідних столиць Європи.

На завершення офіційної церемонії відкриття в небо були випущені жовто-блакитні кульки, після чого на Майдані Незалежності розпочався концерт дитячих творчих колективів.

Зараз ви читаєте новину «Активістки FEMEN скандували "Припиніть цей цирк" на святкуванні Дня Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі