неділя, 26 травня 2013 16:56

Активісти "перемістилися" із будівельного крану до райвідділу міліції

Активісти "перемістилися" із будівельного крану до райвідділу міліції
Чорновіл на крані. Фото з Facebook Віталія Уманця

Троє активістів громадської організації "Форум спасіння Києва" спустилися із будівельного крану в Гостинному дворі, на який залізли сьогодні вранці.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, активісти Ігор Луценко, Тетяна Чорновіл та Марина Лебедєва близько чотирьох годин просиділи на 50 метровому крані з вимогою зупинити реконструкцію Двору у торговий центр.

Знімати людей з крану приїхало шестеро міліціонерів о 15:00, вони кілька разів попросили через гучномовець спуститися активістів, а коли не побачили жодної реакції на вимогу, то стали очікувати доки вони спустяться самі. Активісти спустилися за допомогою альпіністського спорядження о 16:00. Спуск тривав близько 15 хвилин. Після цього учасників екстремальної акції протесту затримала міліція. Їх повезли до райвідділу по вулиці Хорива, 8 для написання пояснення. Активісти, що стояли під парканом пішли туди визволяти однодумців.

Пожежників та "швидкої " на акції помічено не було.

На даний момент, будівельні роботи поновилися. Чути, що всередині працюють болгарки.

Попри таку акцію протесту, більшість киян навіть не помітила трьох людей на крані, оскільки у сквері Петра Сагайдачного проходить благодійний фестиваль "Благофест".

Зараз ви читаєте новину «Активісти "перемістилися" із будівельного крану до райвідділу міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі