вівторок, 05 травня 2020 09:44

Як відзначатимуть День Києва

Як відзначатимуть День Києва
На День Києва масштабного святкування не буде. Фото:pixabay

Через карантин цього року не будуть святкувати масовими гуляннями День Києва.

Свято випадає на 31 травня, повідомила голова постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики КМДА Вікторія Муха, передає "Обозреватель".

"Цьогоріч ми не зможемо відсвяткувати День Києва в останню неділю травня так само масштабно, як і раніше. Зараз ми обговорюємо, можливо, свято відбудеться в онлайн-форматі та у вигляді флешмобів", - сказала Муха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Король і Королева на конях та сурмачі у масках - Львів святкує день народження

За її словами, тільки 4 травня Кабмін вирішив продовжити карантин до 22 травня, а у переліку послаблень немає дозволу на масові заходи.

"Зрозуміло, що рішення про продовження карантину ухвалюватимуть уже в кінці травня. І навіть якщо карантин скасують, за настільки короткий час ми не встигнемо підготуватися. Тому зараз ми вже з департаментом культури обговорюємо нові форми. Кияни у нас креативні, тому ми вигадаємо, як відсвяткувати", - наголосила Муха.

Карантин в Україні пом'якшуватимуть поступово. Повне його скасування може призвести до катастрофічних наслідків. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні в понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Як відзначатимуть День Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі