понеділок, 04 травня 2020 17:47

Зеленський попередив про шокуючі наслідки від швидкого зняття карантину

Зеленський попередив про шокуючі наслідки від швидкого зняття карантину
Заходи під час карантину жорсткі, але правильні, каже президент. Фото: Reuters

Карантин в Україні пом'якшуватимуть поступово. Повне його скасування може призвести до катастрофічних наслідків. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні в понеділок.

"Так, є негативний вплив карантину на економіку, втрати від нього болючі, але потенційні втрати від високої захворюваності й смертності катастрофічні.

Згідно з дослідженнями, повне скасування карантину матиме шокуючі наслідки. Якщо завтра ми повернемося до звичного для нас ритму життя - це потенційно плюс 120 тис. смертей до кінця року", - підкреслив глава держави.

Зеленський пояснив, що саме тому пом'якшення карантину буде поетапним. Перше пом'якшення відбудеться 11 травня. Буде відкрито, зокрема, парки, сквери, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість хворих на коронавірус перевалила за 12 тис.: оновлена статистика

"Актуальна на сьогодні статистика дає нам сподівання на майбутнє. Однак ситуація могла бути іншою. Ми могли мати не 12 тисяч, а 200 тисяч хворих.

Є дві причини, чому вдалося уникнути критичного сценарію. Перша - вчасно вжиті заходи. Жорсткі, але, як показав час, правильні. Друга - заслуга наших українських лікарів. Їхній професіоналізм, мужність і самовідданість на передовій боротьби з коронавірусом", - сказав президент.

Кабінет міністрів продовжить карантин в Україні до 22 травня. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні уряду.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський попередив про шокуючі наслідки від швидкого зняття карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі