четвер, 05 квітня 2012 12:38

Адвокат Черновецького втікав від журналіста

Адвокат Черновецького втікав від журналіста
Леонід Черновецький вважає, що домогосподарка не мала права розповідати про його особисте життя. Фото: malakava.com

У Шевченківському районному суді відбулося попереднє слухання за позовом київського міського голови Леоніда Черновецького проти його колишньої домогосподарки Алли Фролової та її адвоката Івана Боднарука.

Як вказано у позові, домогосподарка завдала меру моральних страждань. Черновецький вимагає з неї матеріального відшкодування у сумі 150 тисяч грн і стільки ж з її адвоката.

У 2011 році влітку Марина Фролова, яка ще була парафіянкою церкви Посольство Боже, розповіла в інтерв'ю про зв'язки Леоніда Черновецького із Оленою Савчук, донькою Софії Жукотанської - екс-помічниці пастора Сандея Аделаджі. Зараз вона - пастор церкви "Найсвятіша Святиня".

Домогосподарку звинуватили в тому, що ця публікація спричинила розлучення Черновецького із його дружиною Аліною Айвазовою.

Боднарук розповів, що бачив, як перед засіданням адвокат мера столиці заходив до судді.

"Ми прийшли на судове засідання о 9.30, хоча суд мав початися о 10.15. Ми всі бачимо, що до кабінету судді без стуку заходить адвокат Черновецького Юрій Демченко. У суді він знаходився кілька хвилин, хоча йшло інше судове засідання. Демченко виходить і я питаю його: "Ви ж адвокат Черновецього демченко?" На що він відповів, що ні. Запитую: "Що ви робили у судді поза засіданням?" Він не відповів і сказав лише "дайте пройти". Ще запитую: "Про що ви спілкувалися з суддею?" Він відповів: "Я лише запитав, чи відбудеться судове засідання". Хоча дивним є це питання, оскільки перед дверима висить графік роботи судді Макаренко, яка слухає справу. Я вважаю, що це або корупція в суді, або тиск і вплив на суд", - наголосив Боднарук.

Фролова і Боднарук вважають такий позов Черновецького неправомірним і безглуздим хоча б тому, що Черновецький публічна особа і політик. Тому громадяни мають право знати про обставини його життя.

"Пан мер є публічною особою. Терміну "публічна особа" немає в українському законодавстві, але цим терміном часто оперує Євросуд з прав людини. Якщо суд встановлює, що особа мала статус публічної, це як правило означає, що журналісти мають дещо більші права на поширення інформації про цих осіб. Найчастіше в таких справах щодо правомірності поширення інформації буде тлумачитись на користь журналістів та осіб, які її розповсюдили. Публічні особи, зокрема , політики мають очікувати, що їхнє особисте життя, статки, близькі та оточення будуть розглядатись суспільством під збільшувальним склом. Виключенням є лише інформація, що містить гострі і принизливі вислови, однак таких не було на адресу мера", - зазначила адвокат Юлія Сливченко, яка захищає у суді Фролову і Боднарука.

Відзначимо, що наш журналіст побачив Демченка і побіг за ним, щоб взяти коментар. Однак адвокат Черновецького сказав, що він "не Демченко, не представляє мера у суді і взагалі не має ніякого стосунку до нього" і утік.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Черновецького втікав від журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі