середа, 09 грудня 2020 14:32

3-й президент України розвішував годівнички для птахів у парку
8

Сьогодні, 9 грудня, у Голосіївському парку Києва стартувала всеукраїнська акція "Нагодуй птахів взимку".

До акції, організованої Державним агентством лісових ресурсів, долучився і 3-й президент України Віктор Ющенко, повідомила пресслужба КМДА.

Фото: КМДА

"Найбільше, чого б мені хотілося, щоб з України брали приклад. Дуже позитивно, що преса сьогодні відгукнулась на такий чудовий захід. Сподіваюся, що розкажете кожному, як важливо дбати про природу та навколишнє середовище. Закликаю кожного посадити дерево та розвісити в себе на подвір'ї годівнички та допомогти птахам. Я не хочу, щоб волонтери з Європи приїжджали з-за кордону і розчищали Боржаву від сміттєвих заторів", - сказав президент спілкуючись із пресою.

У парку розмістили 100 годівничок для птахів. Загалом у столичних парках, скверах, біля шкіл і садочків розташують їх понад 800, розповів виконувач обов'язків начальника Управління екології та природних ресурсів Олександр Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві встановлять 2-й "Япомогабокс" для допомоги бездомним тваринам

"Ніколи не годуйте птахів хлібом, смаженим насінням, солоними та копченими продуктами. Вони шкідливі для них і можуть привести до загибелі. Продуктів, які добре підходять для підгодівлі зимувальних птахів, досить багато. Серед них – пшенична та кукурудзяна крупа, несмажене та несолоне насіння соняшника, просо, пшениця, перловка, квасоля, сочевиця, вівсянка, льон, горох, несмажений волоський горіх. Чимало птахів прилетять поласувати несолоним салом", - сказав Савченко.

Фахівці радять не робити годівнички для птахів занадто яскравими – колір відлякуватиме птахів. Краще не розфарбовувати взагалі. Також вони не мають бути надто закритими, оскільки до таких годівничок птахи не залетять.

Зараз ви читаєте новину «3-й президент України розвішував годівнички для птахів у парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі