понеділок, 28 березня 2011 17:42

КМДА має намір заборонити стихійну торгівлю в підземних переходах метро

 КМДА має намір заборонити стихійну торгівлю в підземних переходах метро

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов має намір заборонити стихійну торгівлю в київському метрополітені. Про це він заявив сьогодні в ході розширеної апаратної наради КМДА.Так О. Попов відреагував на звернення людей з приводу того, що підземні переходи метро і сам метрополітен перевантажені об'єктами торгівлі.

Він запропонував начальнику Головного управління КМДА з питань надзвичайних ситуацій Віталію Пшеничному вже на завтра підготувати розпорядження, яким буде створена спеціальна комісія для розгляду цього питання."Давайте з точки зору профілактики надзвичайних ситуацій розглянемо це питання, пройдемося по наших станціях, подивимося, що там є, і ліквідуємо ті об'єкти, які заважають людям", - підкреслив він.

О. Попов підкреслив, що його категорична позиція полягає в тому, що в метро не може бути об'єктів торгівлі, які загрожують громадянам при вході і виході з підземки.

На думку голови КМДА, головний принцип у вирішенні даного питання - потреби громадян. "Головне - це потреби. Навіщо там ковбасою торгувати, якщо вона продається там, де це потрібно? Але якщо це друковані видання, це інша справа ... Тому в мене немає сумнівів, що ми порядок тут наведемо", - підкреслив він.

За словами глави КМДА Попова необхідно ліквідувати "стихійну торгівлю" також і навколо столичних ринків, оскільки вона "як правило є антисанітарною, а до того ж там торгують продуктами харчування в тому числі з районів чорнобильської зони".

Нагадаємо, що в Сімферополі в минулому році через стихійну вуличної торгівлі було введено надзвичайний стан через антисанітарну ситуацію.

Днями київська мерія також розпочала розгляд питанням щодо незаконного продажу сигарет і алкоголю. Тепер біля торгових точок, де продають ці товари, підприємці встановлять відеокамери. Це зроблять, щоб фіксувати, хто з продавців продає сигарети та спиртне неповнолітнім.

Зараз ви читаєте новину « КМДА має намір заборонити стихійну торгівлю в підземних переходах метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі