понеділок, 21 лютого 2011 16:09

КМДА не дозволила "Жовтню" встановити 3D за власний рахунок

КМДА не дозволила "Жовтню" встановити 3D за власний рахунок

Київська міська державна адміністрація заборонила муніципальному кінотеатру "Жовтень" встановити систему для показу фільмів у форматі 3D.

Про це Gazeta.ua повідомила директор кінотеатру Людмила Горделадзе.

"Ми є орендарями приміщення кінотеатру. Якщо за свій рахунок встановлюємо якесь нове обладнання, зобов'язані отримати згоду свого орендаря. Ми звернулись до головного управління комунальної власності, де нам відмовили. Й за минулої влади з інших питань нам вже неодноразово відмовляли. Тоді ми надіслали прохання голові комісії Київради з питань культури і туризму Олександру Бригинцю посприяти у цьому питанні", - розказала вона.

Вартість нового обладнання становить 1,5 мільйони гривень.

"Маємо можливість через лізингову операцію встановити це обладнання. Протягом п'яти років будемо сплачувати його вартість і після останнього платежу воно повністю перейде у нашу власність. Це така система розстрочки", - пояснила директор кінотеатру.

"КМДА не дозволила кінотеатру встановити систему, посилаючись на те, що орендар не має права вносити зміни в орендоване приміщення. Вважаю, це було зроблено для того, щоб зробити діяльність муніципального кінотеатру невигідною. Щоб такі заклади працювали без прибутку й врешті решт закрилися. Й у підсумку, їх приміщення продали приватним конкурентам", - зауважив Олександр Бригинець.

Голова комісії пообіцяв, що найближчим часом очолювана ним комісія розгляне звернення кінотеатру.

"Депутати вимагатимуть від КМДА не заважати роботі кінотеатрів і не перешкоджати поліпшенню якості послуг. Засідання мало відбутись у цей четвер. У зв'язку з тим, що в цей день розглядатимуть поправки до бюджету, питання з кінотеатром відкладеться на тиждень", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «КМДА не дозволила "Жовтню" встановити 3D за власний рахунок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі