середа, 17 січня 2024 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили розкрили подробиці нічної атаки росіян

У ніч проти 17 січня Росія атакувала Україну 20 ударними дронами. Сили оборони змогли знищити 19 із них.

Противник завдав удару БпЛА типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Ахтарськ у РФ, повідомили у середу вранці Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

"Били також двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області РФ у напрямку Харкова. ППО Сил оборони знищено 19 "Шахедів". До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи", - сказано в повідомленні.

Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі пролунали вибухи

 

У ніч проти 17 січня в Одесі пролунала серія гучних вибухів. У місті через атаку ударними дронами є пошкодження цивільної житлової інфраструктури.

На Одещині збили 11 дронів на підльоті до узбережжя. Переважна більшість впали в море. Водночас уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси.

Вогнеборці оперативно ліквідували пожежі. З пошкодженого будинку евакуювали 130 цивільних.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили розкрили подробиці нічної атаки росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі