четвер, 19 жовтня 2023 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вдарили по Україні дронами та балістикою

 

Росіяни б'ють по Україні балістикою. Чотири з 17 випущених ворогом цілей було знищено силами протиповітряної оборони ввечері та вночі.

Атаковано об'єкти у Донецькій, Миколаївській, Сумській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

"З 20:00 18 жовтня до 5:00 19 жовтня окупанти атакували Україну балістичними ракетами "Іскандер-М", ударними БпЛА типу Shahed, керованими авіаційними та зенітними ракетами. Про наслідки та потерпілих повідомлятимуть місцеві військові адміністрації", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські морпіхи висадилися на лівобережжі Херсонщини

Усього в ударі по промислових, інфраструктурних, цивільних та військових об'єктах зафіксовано 17 засобів повітряного нападу:

- п'ять балістичних ракет "Іскандер М";

- зенітна керована ракета С-300;

- керована авіаційна ракета Х-59;

- крилата ракета (тип уточнюється);

- дев'ять ударних БпЛА Shahed-136/131.

Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено чотири повітряні цілі:

- одну керовану авіаційну ракету Х-59;

- три ударні дрони Shahed-136/131.

Розпочалася 603-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує притаманну Кремлю тактику терору. РФ завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по цивільних об'єктах.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. Знищуючи ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах, повідомив уранці 19 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вдарили по Україні дронами та балістикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі