пʼятниця, 08 грудня 2023 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв
9

Збройні сили України на фронті на Донбасі ведуть наступ південніше Бахмута. Вони відбили російські атаки поблизу Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки.

Російські війська 7 грудня продовжили локальні наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Вони не досягли будь-яких підтверджених успіхів.

На Куп'янському напрямку українські війська відбили щонайменше сім російських атак у районі Сіньківки. На Лиманському напрямку українські сили відбили щонайменше шість російських атак у районі Терни, Веселого та Роздолівки.

Невказані елементи Західного угруповання військ Росії нібито відбили п'ять атак ЗСУ у районі Сіньківки та озера Лиман (на північний захід від Сіньківки) і українські атаки в районі Ямполівки.

Армія РФ продовжує наступальні операції під Бахмутом. 7 грудня окупанти просунулися вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "задвохсотили" сотні російських окупантів: подробиці від Генштабу

ЗСУ тим часом відбили російські атаки поблизу Богданівки, Івановського, Кліщіївки та Андріївки.

Українські війська продовжили наступальні операції під Бахмутом 7 грудня, але не просунулися вперед. Сили оборони продовжили наступальні дії південніше Бахмута.

Російські війська провели наступальні операції під Авдіївкою 7 грудня і нещодавно дещо просунулися вперед. Кадри з геолокацією від 5 і 6 грудня, показують, що росіяни досягли незначних успіхів на схід від Степового та на південний схід від Авдіївки.

Українські сили відбили російські атаки на схід від Новобахмутівки та поблизу Степового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького та Первомайського.

Російські війська продовжували наступальні операції на захід і на південний захід від Донецька 7 грудня, але не просунулися вперед. ЗСУ відбили російські атаки поблизу Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки.

Окупанти продовжили наступи в районі кордону Донецької та Запорізької областей 7 грудня, але не досягли якихось підтверджених успіхів.

Українські війська відбили російську атаку північніше Новодонецького. Продовжили контрнаступальні операції у західній частині Запорізької області, але не досягли будь-яких заявлених чи підтверджених успіхів.

7 грудня армія РФ продовжила контратаки в західній частині Запорізької області, але не досягла якихось підтверджених успіхів.

Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили до шести російських атак поблизу Роботино та Новопрокопівки та на захід від Вербового.

Армія РФ такими темпами зазнає втрат в Україні, що окупанти ледве встигають відновлювати свої резерви. У листопаді на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках російські війська втратили майже 11 тис. осіб особового складу, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Темп бойових дій на цих напрямках нині нижчий, ніж у районі Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі