середа, 05 червня 2024 00:30

Вбирає вологу і пропускає повітря": яку постільну білизну обирати для спекотних ночей

Вбирає вологу і пропускає повітря": яку постільну білизну обирати для спекотних ночей
П'ять варіантів тканин, які підійдуть для постільної білизни у спекотні дні Фото: pinterest

В спекотну погоду хочеться спати в прохолоді. А постільна білизна, яка швидко нагрівається і тримає температуру, - далеко не найкращий варіант для літа.

Gazeta.ua розповість, яку постільну білизну обирати для сну у спекотні дні.

Яка постільна білизна найкраща для літа

Купуючи тканину для пошиття постільної білизни або готові спальні комплекти, варто віддати перевагу матеріалам зі 100% вмістом натуральних волокон. Тканини з великою кількістю синтетики або повністю синтетичні позбавлені можливості "дихати".

Кращі літніх комплекти шиють з:

бавовни;

шовку;

льону;

бамбуку;

евкаліпту.

Бавовна

Найдешевшим варіантом буде білизна з натуральної бавовни. Відмінною рисою даного матеріалу є здатність вбирати вологу і пропускати повітря. Бавовняна білизна навіть в сильну спеку дозволяє шкірі залишатися сухою і зберігати нормальну температуру. Оптимальним варіантом для літа можна назвати страйп-сатин, бязь і ранфорс.

Шовк

Легкий натуральний матеріал завжди вважався відмінним варіантом для пошиття комплектів для сну на літо. Відома здавна здатність шовку охолоджувати й дарувати прохолоду зробила цей вид тканини незамінним для пошиття простирадл, наволочок і легких покривал, спати під якими - суцільне задоволення.

Льон

Сон на лляних простирадлах комфортний не тільки в літній сезон, але і в будь-який час року. Простирадла з натурального льону, попри уявну щільність, здатні охолоджувати тіло не гірше шовкових.

Бамбук

Полотно з волокон бамбука відрізняється підвищеною здатністю вбирати вологу. Ще однією відмінною рисою волокон є природні властивості боротися з розмноженням бактерій. Саме тому бамбукові простирадла можна використовувати в спеку і при високій вологості. Бамбукове полотно можна зарахувати до універсальних тканин, адже постільні комплекти можна використовувати не тільки влітку, але й цілий рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В якій позі найкраще спати у спеку

Евкаліпт

Забезпечити комфортний сон у літню спеку також здатна білизна, зшита з евкаліпта. Матеріал з евкаліптової кори отримав назву тенсел, і вперше був випущений в кінці минулого століття в США. Спочатку він використовувався для пошиття наматрацників та наволочок, яким приписували функції регулювання температури тіла людини. Сьогодні тенсел використовується для пошиття постільних комплектів поряд з іншими тканинами. Єдиним недоліком цього матеріалу є його ціна, і тому спати на тенселевих простирадлах можуть дозволити собі не всі.

Постільні комплекти для спекотної погоди: як обрати

Зносостійкість. Якість тканини, використаної для пошиття білизни, має бути максимально високою. Щоб не довелося шкодувати, обирайте постільне, зшите з полотна підвищеної міцності.

Практичність. Постільна білизна, особливо в літню спеку, потребує частого прання і прасування. Якщо матерія буде дуже тонкою або матиме просте плетіння, то комплект навряд чи прослужить хоча б один сезон.

Якість фарби. Тканини з яскравим малюнком повинні зберегти його навіть після багатьох прань. Сатин, льон і натуральний шовк вважаються найкращими основами для фарби.

Склад. Якісна постільна білизна повинна мати у своєму складі 100 % натуральні волокна. Тільки в цьому випадку є можливість забезпечити собі й своїм близьким здоровий сон. Навіть мінімум синтетики в складі тканини стане причиною відсутності відчуття бажаної прохолоди та передумовою до неспокійного сну.

Здатність пропускати повітря. Ця якість дозволить уникнути попрілостей і подразнень на шкірі, а також дасть можливість тілу самостійно регулювати температуру.

Влітку важко підтримувати вдома прохолоду і не кожному під силу впоратися із задухою. А багатьом і взагалі важко заснути. Але є деякі техніки засинання у спекотні дні. Ці методики буквально змушують мозок перезавантажитися і відключитися.

Стародавні єгиптяни були змушені спати у спекотному та вологому кліматі. Їхні способи дійшли до наших днів і працюють досі.

Зараз ви читаєте новину «Вбирає вологу і пропускає повітря": яку постільну білизну обирати для спекотних ночей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі