неділя, 04 лютого 2024 03:45

Трюк з лимоном, який очистить духовку до блиску

Трюк з лимоном, який очистить духовку до блиску
фото: clean

Вимити духовку не так легко. Про це знають усі господині, які доволі часто нею користуються.

Є багато хімічних засобів, які допоможуть відновити вигляд духової шафи. Але вони не бюджетні.

Gazeta.ua пропонує спробувати теж дієвий спосіб, але який не потребує великих витрат.

Для очищення духовки знадобиться один лимон та миска з водою.

Спочатку розігрійте духовку при низькій температурі, щоб полегшити процес очищення. Потім на нижню решітку поставте миску з водою і додайте в неї кілька капель свіжого лимона. Лимонна кислота і пар води почнуть діяти, розм'якшуючи і відшаровуючи нагар і бруд.

Залиште духовку з лимоном і мискою з водою на деякий час, щоб пар проник всередину і допоміг відокремити забруднення від стінок і поверхонь. Після цього, використовуючи м'яку губку або ганчірку, акуратно протріть всі внутрішні поверхні духовки. Забруднення повинні легко видалятися завдяки дії лимона і пара води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три причини, чому підлогу треба мити з сіллю

Також потім протріть дверцята і зовнішні поверхні духовки. Після очищення витріть всі поверхні сухою ганчіркою або паперовим рушником. В результаті ви отримаєте чисту і блискучу духовку без використання агресивних хімічних засобів.

Другий спосіб:

Розчиніть один пакет лимонної кислоти у пів літра води, налийте в деку або в будь-який жаростійкий посуд. Поставте в розігріту духову шафу на 30–40 хв. Коли духовка трохи охолоне, добре вимийте її. Якщо плями залишилися, протріть їх свіжим лимоном.

Ідеально запечені страви, а також домашні пироги, торти чи круасани можуть вийти тільки тоді, коли духовка у гарному стані.

Для цього нею потрібно користуватися так, щоб не допускати поширених помилок. В першу чергу правильно розташуйте решітку.

Решітка в духовці не дарма мобільна. Тобто ставити її можна на різні рівні. Від цього залежить вигляд та смак страви. Найрівномірніше температура поширюється, коли решітка розташована на середньому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Трюк з лимоном, який очистить духовку до блиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі