субота, 09 грудня 2023 12:40

Три причини, чому взимку у погребі сиро

Три причини, чому взимку у погребі сиро
Є три причини, чому у погребі може бути вогко Фото: pinterest

Хто має погріб, той розуміє наскільки важливо, щоб погріб був сухим, особливо під час зберігання врожаю у зимовий період.

Щоб уникнути підвищеної вологості, у погребі потрібно створити відповідні умови. Якщо у льоху буде занадто сиро, то овочі можуть просто згнити, пише pixelinform.

Три причини, чому вогко у погребі

Якщо у льоху буде занадто сиро, то овочі можуть просто згнити.

Близькість ґрунтових вод

Це дуже поширена причина вогкості. Її важливо усунути вчасно. Якісна гідроізоляція надала б цінну допомогу ще на етапі будівництва.

Якщо проблема виявилася несподівано, то спеціальний гідроізоляційний шар можна застосувати на будь-якому етапі.

Свідченням наявності цієї причини є вологість підлоги.

Погода

Часто при будівництві погребу використовуються неякісні матеріали, що є великою помилкою. Через це опади можуть спричинити підвищення вологості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і як зберігати капусту взимку: найкращі методи

Тому варто спочатку використовувати будівельні матеріали, які призначені саме для цього будівництва.

Вентиляція

Для того, щоб льох став чудовим місцем для зберігання врожаю, його потрібно забезпечити якісною системою вентиляції. Якщо цього не відбувається, то конденсату буде неможливо позбутися.

Щоб у погребі добре зберігалися овочі, фрукти та заготовки, його потрібно підготувати до зими. У погребі має бути сухо і не повинно бути плісняви. Адже головна причина псування овочів під час зберігання – вогкість.

Картонні коробки — найпростіший і найдоступніший спосіб прибрати зайву вологу. Потрібно тільки не забувати міняти намоклі коробки на нові. Новий урожай слід закладати лише у сухий погріб.

Зараз ви читаєте новину «Три причини, чому взимку у погребі сиро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі