вівторок, 07 січня 2020 23:28

Тісна кухня: 7 прийомів, щоб збільшити простір
6

Рішення для тісної кухні
Фото: "Колобок"
Рішення для тісної кухні
Рішення для тісної кухні
Рішення для тісної кухні
Рішення для тісної кухні

Існує кілька прийомів, які змусять кухну виглядати просторішою.

Щоб невелике приміщення виглядало більш просторим, воно повинно бути добре освітлено і з мінімальною кількістю предметів на відкритих поверхнях, повідомляє "Колобок".

1. Об'єднайте кухню і вітальню

Якщо дозволяє планування, зробіть з кухні і вітальні спільний простір. Це візуально додасть простору і дозволить розмістити більше меблів.

2. Позбавтеся від дверей в кухню

Двері забирають простір. При цьому в кухні це зовсім не обов'язковий атрибут.

3. Використовуйте простір біля вікна

Широке і високе підвіконня може замінити стіл. Якщо є можливість розмістити шафи під вікном - це додасть місця для зберігання.

4. Відмовтеся від обідньої зони на користь барної стійки

Конструкція барной стійки має бути легкою, повітряною. Можна організувати складаний стіл. Коли їм не користуються, стільниця висить уздовж стіни. При необхідності стільниця піднімається перпендикулярно стіні і розташовується на опорах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукана простота: 5 обов'язкових деталей французького інтер'єру

5. Використовуйте простір під стелею

Часто між стелею і меблями залишається простір, яке в підсумку заповнюється або непотрібними речами, або просто пилом і сміттям. Якщо там розташувати додаткові секції кухонних меблів, гарнітур буде виглядати цілісним, а у вас буде плюс кілька місць для зберігання і мінус кілька пилозбірників.

6. Чи не занадто грайте кольором

Відмовтеся від занадто яскравих і насичених кольорів, темних відтінків. Використовуйте глянцеві поверхні і світлі відтінки фасадів і стін. Чим менше декору, і малюнків - тим просторіше буде виглядати кухня.

7. Встановіть підсвічування

Для маленької кухні підсвічування незамінне. Це можуть бути як невеликі лампи, так і світлодіодна стрічка. Вона спрощує роботу на кухні.

Санвузол із ванною та унітазом захаращують простір. Щоб розділити ці 2 функціональні зони, варто поставити між ними стінку. Вона не має досягати висоти стелі, щоб була можливість пропускати денне світло.

Зараз ви читаєте новину «Тісна кухня: 7 прийомів, щоб збільшити простір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі