понеділок, 27 березня 2023 13:40

Щоб шкіряна куртка завжди була, як нова ‒ як правильно доглядати

Щоб шкіряна куртка завжди була, як нова ‒ як правильно доглядати
Якщо за шкіряною курткою правильно доглядати, вона завжди буде, як нова. Фото: goodhouse.com.ua

Шкіряний одяг навіть з віком може виглядати, як новий. Але для цього за ним потрібно правильно доглядати.

Як дбати про куртку з натуральної шкіри, щоб вона не втрачала привабливого вигляду, пише Gazeta.ua.

Насамперед потрібно звертати увагу на вологу. Натуральна шкіра не надто любить дощову погоду. Звісно, вона не зіпсується, раз чи два побувавши під дощем. Але потрібно врахувати кілька порад.

Після прогулянки під дощем куртку слід витерти м'якою сухою тканиною. Потім її можна просушити на плічках. Через кожні два-три тижні шкіряну куртку бажано обробляти водовідштовхувальним спреєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для холодного листопада. Три образи, в яких мікс комфорту й трендів

Не можна шкіряну куртку сушити біля батареї чи обдувати її феном. У такому випадку шкіра може загрубіти, а фарба зійде.

Щоб куртка з часом не деформувалася, потрібно звертати увагу на плічка. Вони не повинні впиратися і відстовбурчувати рукави. Кишені куртки мають бути порожніми, а сама вона ‒ застібнутою. Не можна довго тримати куртку на гачку на петельці. Вішаючи куртку, завжди її розправляйте.

Щоб підтримувати колір шкіряної куртки, її потрібно приблизно раз на місяць обробляти спеціальними засобами. Особливо ‒ на ділянках, які труться. Такі спреї зазвичай продаються там же, де й куртки.

Зрештою, не забувайте, що речам також потрібно давати перепочинок. Не носіть куртку щоденно. Намагайтесь чередувати вбрання. Коли довго не одягаєте шкіряну куртку, її потрібно зберігати в кофрі, щоб не стикалася з іншими речами й не припадала пилом.

Якщо трапляються невеликі подряпини, їх можна прибрати засобом для полірування шкіри. Для більших та складніших потрібні вже рідка шкіра або спеціальний фарбувальний крем.

Часто на куртці можуть з'являтися жирні плями. Їх видаляють змоченим в засобі для миття посуду ватним диском. Від сольових крапель допомагає слабкий оцтовий розчин. Після цього куртку потрібно протерти вологою серветкою і обробити водовідштовхувальним спреєм.

Цього сезону взуття на підборах стало суперпопулярним. Фешн-блогерки обирають переважно на тонких і максимально простих. Однак варто вміти поєднувати ці чоботи. Зокрема, ця модель взуття класно поєднується з міні та оверсайзною шкіряною курткою. Це буде справжній баланс між витонченістю та контрастом.

Для дощових днів важко підібрати стильний і водночас практичний образ. Але кілька перевірених комбінацій можуть значно полегшити це завдання. В основі – матеріали, які не мокнуть: трендова шкіра й класичні тренчі. Варто відмовитися від максі в дощ і обрати міді чи міні, чи вкорочені штани.

Зараз ви читаєте новину «Щоб шкіряна куртка завжди була, як нова ‒ як правильно доглядати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі