понеділок, 30 жовтня 2023 12:28

Шість способів, як нейтралізувати запах поту з верхнього одягу без прання

Шість способів, як нейтралізувати запах поту з верхнього одягу без прання
Назвали способи, як можна видалити запах поту з верхнього одягу Фото: pinterest

Найпростіший та найефективніший спосіб прибрати зайві запахи з верхнього одягу цілком можливо.

Тому вдома можна вдатися до підручних засобів, пише ukr.media.

Як видалити запах поту з одягу без прання

Сода. Зробити пасту з соди, нанести її на ті ділянки, які сильно забруднені. Потім добре потерти та залишити на 30 хвилин. Після цього прибрати соду. Якщо сода залишається, можна додати трохи води, розтерти та змити.

Також можна використовувати соду для сухого чищення з виворітного боку речі. Втріть порошок у проблемне місце і через кілька хвилин струсіть його щіткою.

Лимон. Вичавити сік, змішати його з невеликою кількістю води та нанести на забруднені місця. Більше ніяких маніпуляцій не потрібно. Залишиться лише почекати доти, доки річ не висохне.

Спирт. У невеликій місткості змішати 1 ст. солі, 1 ч. л нашатирю та 200 мл води. Акуратно нанести суміш на проблемну зону. Почекати трохи, ватним тампоном промокнути вологу, просушити річ. Цей спосіб не підходить для делікатних тканин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як випрати куртку, щоб не збився синтепон

Горілка. Прибрати запах поту з одягу без прання допоможе звичайна горілка. Її наносять на потрібну ділянку рясно змоченим тампоном, залишають на пару годин. Потім почистити паровою праскою.

Оцет. Харчовий оцет добре видаляє запахи, потрібно лише збризкати проблемне місце 9% оцту. Не підходить метод для делікатних тканин.

Морозилка. Помістіть річ у морозилку на дві-три години та запах поту зникне.

Позбутися плям на пуховику без прання, здавалося б, майже неможливо. Але є один спосіб, за допомогою якого можна зробити це надзвичайно швидко.

Для цього знадобиться лише трохи води, губка або щітка та мило. Спочатку слід намочити забруднені ділянки водою. При цьому краще не використовувати порошок для прання, бо від нього можуть залишитись розводи. Підійти може просте господарське мило.

Зараз ви читаєте новину «Шість способів, як нейтралізувати запах поту з верхнього одягу без прання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі