середа, 13 березня 2024 11:32

Сім несподіваних варіантів, де використати фольгу вдома, крім випічки

Сім несподіваних варіантів, де використати фольгу вдома, крім випічки
Алюмінієва харчова фольга у побуті: сім варіантів її використання Фото: pinterest

Алюмінієва харчова фольга – універсальна річ у домі, яка завжди потрібна господиням для запікання страв.

Також у фольгу можна загортати продукти чи навіть використати, як попільничку. Gazeta.ua розповість ще сім варіантів, де і для чого використати харчову фольгу у побуті.

Киньте кульки фольги у пральну машину

Візьміть листок фольги з рулону і зімніть якнайсильніше, щоб утворилася куля, діаметром 10-15 см. Її поверхня має бути максимально гладенькою.

Такі кульки нейтралізують під час прання статичну електрику на одязі та білизні. Крім того, під час прання вони допомагають краще розподілити порошок у барабані машинки, а також не дозволяють одягу занадто активно тертися одне об одного, що могло б сприяти його швидшому зношуванню.

Від фольги не тьмяніють столові прилади

Якщо зробити кілька великих кульок із фольги та покласти їх у кошик для столових приладів посудомийної машини, срібло та інші металеві предмети не потьмяніють.

Змайструйте з фольги дві невеликі кульки розміром з волоський горіх і закиньте їх у посудомийку. Один варто розмістити у відсіку зі столовими приладами, а місце другого знайдеться на нижній панелі. Після миття столові прилади блищатимуть. Засяє зсередини і сама посудомийка, адже кулька на нижній панелі збере на себе весь бруд.

Швидко розморозить морозильну камеру

Алюмінієва фольга виконає роль бар'єра для утворення льоду, що дозволить вам забути про набридливу процедуру розморожування. Цей метод також підійде для висувних ящиків морозильної камери.

Якщо льоду небагато у морозилці, можна просто покласти фольгу всередину. Для цього необхідно викласти продукти з морозильної камери та вкласти алюмінієву фольгу по всьому внутрішньому простору – зверху, знизу та з боків. Після цього поверніть продукти назад у морозилку.

Фольга має протизапальну дію

Ви можете застосовувати алюмінієву фольгу для полегшення болю в будь-якій частині тіла. Вона буде ефективна при м'язовому болю, болях у суглобах і навіть при наявності рубців на шкірі.

Ефект досягається за рахунок того, що тепло, що виділяється тілом, довше контактує з шкірою, бо фольга його утримує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо у блендер кладуть кульки з фольги: умільці поділилися цікавим лайфхаком

Для цього відріжте необхідну кількість фольги, а потім прикладіть до хворого місця. Закріпіть пов'язкою на всю ніч. Повторіть цю процедуру протягом 12 днів.

Заточує ножиці

Складіть фольгу у кілька шарів і розріжте їх ножицями, що притупилися. І таким чином ножиці знову будуть гострими.

Також, якщо змочити кулю з фольги та потерти нею хромовані деталі, то можна буде легко позбутися іржі.

З фольгою швидше прасувати речі

Покладіть лист фольги на прасувальну дошку, а зверху білизну. Так ви зможете прасувати одразу обидві сторони тієї чи іншої речі. Тепло буде відображатися і розподілятися.

Форма для випічки

Якщо немає звичайної форми, щоб спекти бісквіт чи щось інше, створіть її з фольги. Особливо, якщо потрібно нестандатнної форми - у вигляді серця, будинка чи зірки.

Алюмінієву фольгу складіть у два шари. Форма для випічки вийде твердішою та міцнішою. Фольга чудово проводить тепло, ви отримаєте не просто потрібну вам форму торта, але і добре пропечене тісто.

Багато господинь стикаються з проблемою вапняного нальоту та іржі на змішувачах у ванній.

Скористайтеся простим і ефективним методом з використанням звичайної фольги. Цей спосіб дасть змогу легко очистити змішувач, надати йому блиску і позбутися неприємних слідів нальоту та іржі.

Зараз ви читаєте новину «Сім несподіваних варіантів, де використати фольгу вдома, крім випічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі