вівторок, 19 вересня 2023 04:30

Покинуть будинок миттєво: який запах стане нестерпним для павуків

Покинуть будинок миттєво: який запах стане нестерпним для павуків
Павуки бояться деяких запахів Фото: pinterest

Павуки можуть завестися абсолютно у будь-якому житловому приміщенні. Вони живуть у брудних чи темних місцях.

Як тільки наступає холодна пора року, павуки починають шукати теплі місця і таким чином опиняються усередині житла. Ще однією причиною появи павуків є висока вологість та бруд, пише telegraf.

Існує дуже багато способів позбавитися цих комах — від покупної хімії до застосування народних засобів. Одним із найпростіших способів прогнати павуків з дома — поставити в кімнаті рослину, запах якої їх відлякуватиме.

Павуки бояться різких ароматів. Проти них використовують оцет, каштан, цитрусові, лісові горіхи. Але найбільше павуки не виносять аромату м'яти.

Навіть одного вазону з м'ятою вистачить для того, щоб вигнати неприємну комаху з кімнати. Якщо в будинку завелося дуже багато павуків, у кожному приміщенні радять розмістити по кілька вазонів і незабаром усі комахи зникнуть без сліду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім кімнатних рослин, які очищають будинок від пилу у короткий час

Для вигнання павуків можна використати будь-який вид м'яти. Підійде декоративна імбирна м'ята, або м'ята карамельна, яка стійка до хвороб. Перечну, шоколадну, апельсинову та яблучну м'яту можна використовувати ще й для надання смаку різним стравам.

Регулярне прибирання – запорука чистого та охайного дому. Деякі поверхні можуть стати справжніми розсадниками бактерій та плісняви, якщо їх вчасно не відмивати.

Кожен встановлює зручний для себе режим та графік прибирання. Можна спробувати метод 20/10. Він не підійде для екстрених випадків, коли лад в домі слід навести в короткі терміни, однак стане у нагоді, якщо у вас є довгі вихідні, які ви можете присвятити прибиранню.

Зараз ви читаєте новину «Покинуть будинок миттєво: який запах стане нестерпним для павуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі