середа, 05 червня 2019 14:12

Не гірше за мармур: як виглядають кухні з гранітними стільницями
14

Стільниці з граніту виглядають красиво й дорого.
Фото: homedit.com
Стільниці з граніту виглядають красиво й дорого.
Стільниці з граніту виглядають красиво й дорого.
Стільниці з граніту виглядають красиво й дорого.
Стільниці з граніту виглядають красиво й дорого.

Граніт є красивим і практичним матеріалом. У нього ідеально гладка, непориста поверхня. Наявний легкий блиск. Особливого догляду цей матеріал не потребує: чистити його можна м'якою губкою, змоченою у звичайному мильному розчині.

Високі температури граніту не страшні. Від гарячого він не втрачає колір і не пошкоджується. Рідини відштовхує. Пише homedit.

Завдяки високій міцності граніту, стільниці з такого матеріалу служитимуть десятиліттями. Пошкодити їх можна, лише якщо сильно вдарити по поверхні важким предметом. За нормальних умов появи відколів, вм'ятин або тріщин боятися даремно. На таких стільницях можна різати ножем без обробної дошки й відбивати м'ясо кухонним молотком — жодних пошкоджень не з'явиться.

Недолік граніту в тому, що він важкий. Тумби під стільниці з такого матеріалу мають бути достатньо міцними, щоб його витримати.

Природний граніт здатен виділяти радіоактивний газ під назвою радон. Однак кількість цієї речовини не є небезпечною для здоров'я.

Ціна на гранітні стільниці є різною. Усе залежить від товщини й складу гранітної плити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нині в тренді: показали елегантні кухні в стилі ар-деко

Граніт — натуральний камінь. Складається він з кварцу, польового шпату, слюди й суміші додаткових мікроелементів. Кількість цих компонентів у складі може варіюватися. Залежно від їхнього відсоткового співвідношення різниться колір, текстура й візерунок граніту.

Зараз ви читаєте новину «Не гірше за мармур: як виглядають кухні з гранітними стільницями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі