середа, 17 квітня 2024 23:45

Не буде жирного нальоту та смороду: як правильно користуватись витяжкою

Не буде жирного нальоту та смороду: як правильно користуватись витяжкою
Є чотири ключові правила користуванння витяжкою Фото: pinterest

Є чотири основні правила використання витяжки.

Саме вони позбавляють неприємних запахів, жирного нальоту та інших забруднень.

Також від правильного користування залежить ефективність роботи приладу, пише pixelinform.

Не варто чекати, поки кухня наповниться неприємними запахами та парою. Рекомендується включати витяг відразу після початку процесу приготування їжі або за кілька хвилин до нього.

Не слід вмикати пристрій одразу на максимальну потужність. Це створить додаткове навантаження на електродвигун, що може призвести до його швидкого зношування. Для продовження терміну служби електродвигуна рекомендується здійснювати плавний пуск, починаючи з мінімальної потужності та регулюючи її за необхідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очистити витяжку від жиру й пилу допоможуть підручні засоби: добірка важливих порад

Вимикайте витяжку тоді, коли повітря в приміщенні стане чистим та свіжим.

Залишайте витяжку включеною ще на 5-15 хвилин після закінчення процесу приготування їжі. Це пов'язано з тим, що після закінчення готування в повітрі все ще є пара, частинки сполук і запахи, які можуть поширюватися по кімнаті через протяги. Щоб повністю видалити ці забруднення з повітря, потрібний деякий час.

Також не рекомендується готувати під витяжкою страви, що вимагають застосування відкритого вогню, оскільки це створює небезпеку пожежі. Жир, що осідає на фільтрі витяжки, може легко спалахнути через високу температуру.

Навіть при дбайливому догляді мікрохвильова піч потребує чищення. Є кілька способів, як легко і ефективно помити мікрохвильовку.

Але перше правило догляду - використовуйте м'які щітки, а не жорсткі скребки. А після миття мікрохвильовку зсередини необхідно добре витерти і залишити дверцята відкритими.

Зараз ви читаєте новину «Не буде жирного нальоту та смороду: як правильно користуватись витяжкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі