субота, 19 грудня 2020 12:26

Лінолеум почали робити із просоченої в олії мішковини

Лінолеум почали робити із просоченої в олії мішковини
Лінолеум потрібно розпаковувати при температурі + 15 градусів. Фото: komfort.kharkov.ua

У 1863 році 19 грудня англієць Фредерік Уолтон запатентував лінолеум. Він відкрив першу фабрику у Лондоні.

Назва цього підлогового покриття походить від латинського linum-льон, полотно і oleum-масло. Попередником лінолеуму було "промаслене полотно", процес виробництва якого був зафіксований ще у 1627 році. Грубу тканину наприклад, мішковину просочували лляною олією, а отриманий матеріал використовували для створення корабельних вітрил, різного роду навісів і чохлів для карет.

Таким чином, лінолеум – це покриття, що складається переважно з натуральної сировини: лляної олії, деревної смоли, деревної муки і/або коркового борошна, вапнякового порошку, кольорових і білих пігментів, джутової тканини.

У 1866 році почалося промислове виробництво лінолеуму. Цей винахід швидко поширився по всьому світу. З часів Фредеріка Уолтона процес виробництва натурального лінолеуму не зазнав великих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливна підлога: показали стильну вражаючу поверхню

Зносостійкість лінолеуму не залежить від його товщини. Товстий лінолеум може не мати захисного шару і бути занадто м'яким. Тому покриття може постраждати від подряпин, вм'ятин і слідів. Тонкий може бути відмінної якості.

На зносостійкість і якість лінолеуму впливають його щільність, товщина захисного шару, наявність додаткового захисту. Висока щільність покриття гарантують стабільність його розмірів як по довжині, так і по товщині. Додатковий захисний лак забезпечує захист покриття від проникнення бруду всередину і полегшує його збирання. Для прибирання вистачить води з милом.

Лінолеум може ламатися при неправильному транспортуванні і при спробі розгорнути покриття відразу після того, як ви занесли його з морозу в теплу кімнату. Лінолеум потрібно розпаковувати при температурі не нижче + 15 ° С. Якщо на вулиці менше +10 ° С, то розпаковувати і розгортати рулон можна тільки через добу, а якщо менше 0 ° С - то не менше, ніж через дві доби після транспортування в теплому приміщенні.

Існує натуральний лінолеум, який виробляють виключно з деревної і пробкової муки, лляної олії, соснової смоли, вапнякового порошку і джутової основи. Однак таке покриття вже давно не користується попитом через крихкість, жорсткості і високу ціну.

Для раціонального розподілу приміщення, його варто поділити на зони. У кожній кімнаті потрібні зручні полички, які виконую різні функції.

Вони для спальної кімнати мають безліч видів можуть бути настінними. Розташовуватися над ліжком, практично займати місце в кутку, мати вигляд шафи, доповнюватися дзеркалом або бути вбудованими в стіну. При цьому відрізняються між собою по виду та формі, що дозволяє підібрати ідеальний варіант для будь-якої стилістики оформлення.

Зараз ви читаєте новину «Лінолеум почали робити із просоченої в олії мішковини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі