середа, 02 серпня 2023 11:59

Кілька дієвих способів, як усунути затхлий запах одягу та шафи

Кілька дієвих способів, як усунути затхлий запах одягу та шафи
Усунути затхлий запах з речей і шафи можна кількома способамиФото: pexels

Якщо в будинку з'явився неприємний затхлий запах, треба в першу чергу знайти причину. Скоріш за все, є неполадки із каналізацією, з'явився грибок або виникли проблеми з повітрообміном.

Gazeta.ua пропонує кілька способів як усунути неприємні запахи з одягу, шафи та будинку.

Як прибрати затхлий запах з одягу

Пропарювання

Наповніть велику ємність теплою водою і додайте 1/4 склянки яблучного оцту. Підвісьте одяг над ємністю так, щоб вона не торкалася води, і закрийте все рушником, щоб пар просочив тканину. Залиште на кілька годин, потім вивітріть одяг на свіжому повітрі.

Сода

Наповніть пакетик соди або просто миску з содою і помістіть їх разом з одягом в пакет або шафу. Сода допоможе поглинути запах і освіжити тканину. Через кілька днів перевірте результат.

Як прибрати затхлий запах в шафі

Ароматизовані саше

Використовуйте ароматизовані пакетики або сухі ароматичні трави, такі як лаванда, м'ята або розмарин. Покладіть їх у шафу з одягом, щоб надати тканині свіжий аромат.

Відкриті мішечки з кавою

Наповніть маленькі мішечки кави і розподіліть їх по шафі. Кавові зерна допоможуть поглинути запах і створити приємний аромат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальта та светри будуть як нові: важливі поради у догляді за речами з кашеміру та вовни

Як прибрати затхлий запах в квартирі

Професійне прибирання

Причина неприємного запаху може ховатися в важкодоступних місцях. Зверніться до професіоналів. Вони проведуть генеральне прибирання.

Повітроочисник

Використовуйте очищувач або зволожувач повітря з функцією очищення повітря. Ці прилади допоможуть усунути неприємні запахи і поліпшити якість повітря в приміщенні.

У гардеробі кожної людини знайдуться речі, які потребують особливого зберігання. Одні треба тримати лише в розвішаному вигляді, інші у складеному. Не знаючи цього, ви вкорочуєте термін життя гардероба.

Одяг з льону доволі легкий, через що швидко мнеться і його складно прасувати. Тож для штанів, спідниць і сорочок із цієї тканини варто виділити окремі вішаки в шафі.

Зараз ви читаєте новину «Кілька дієвих способів, як усунути затхлий запах одягу та шафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі