четвер, 24 жовтня 2024 15:02

Як зігрітись у квартирі, коли немає опалення: сім бюджетних способів

Як зігрітись у квартирі, коли немає опалення: сім бюджетних способів
Сім способів швидко зігрітись у холодній квартирі, коли ще не включили опалення Фото: pinterest

Коли в квартирі стає холодно, а центральне опалення ще не ввімкнули, важливо знати, як швидко зігрітись і створити комфортну атмосферу вдома.

Існує безліч простих і доступних способів, які допоможуть утримати тепло і не дати замерзнути.

Gazeta.ua розповість про найдоступніші з них.

Теплі шкарпетки та светри

Одягніть теплі шерстяні шкарпетки, светри та навіть термобілизну. Багатошаровий одяг утримує тепло тіла, створюючи додаткову ізоляцію, яка не дозволяє замерзнути.

Ковдри та пледи

Створіть собі затишне "гніздо" з пледів та ковдр на дивані або ліжку. Ковдри з натуральної вовни або флісу найкраще утримують тепло і зігріють навіть у найхолодніший день.

Гарячі напої та їжа

Обліпиховий чай, какао, глінтвейн або гарячий бульйон допоможуть підняти температуру тіла зсередини. Не забудьте про теплі супи та страви з прянощами, які також розігрівають організм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємось до холодів: п'ять гарячих напоїв, які миттєво зігріють

Грілка чи пляшка з гарячою водою

Використовуйте грілку або пластикову пляшку з гарячою водою, щоб зігріти руки або покласти її під ковдру. Це швидкий спосіб зігрітись, який доступний кожному.

Закрийте всі щілини та зазори

Тепловтрати часто виникають через щілини у вікнах та дверях. Використовуйте утеплювальні стрічки або рушники, щоб закрити зазори і зберегти тепло в квартирі.

Рухайтесь більше

Робіть зарядку, танцюйте або просто прогуляйтесь по кімнаті. Рух активізує кровообіг. Він допомагає швидко зігрітися, навіть якщо у квартирі прохолодно. Якщо доводиться працювати з дому, пляшка гарячої води, яку варто прикласти до стоп, а також теплі речі миттєво зігріють.

Електричні обігрівачі

Якщо дозволяє бюджет, використовуйте невеликий електричний обігрівач. Він швидко зігріє приміщення та створить затишок у холодні дні. Якщо хочете лягти у теплу постіль, купіть електропростирадло. Коштує приблизно 500-600 гривень.

Ці прості та доступні способи допоможуть пережити холодні дні навіть без додаткового опалення.

Коли у квартирі немає опалення, вигадуємо різні способи, щоб зігрітися. Але для початку важливо усунути можливі причини втрати тепла.Через щілини в дверях та вікнах ми втрачаємо близько 30% всього тепла. Якщо у квартирі чи в будинку все ще стоять старі дерев'яні негерметичні вікна, їх краще замінити на нові, енергозберігаючі. Або спробуйте хоча б закласти старі рами. Холоду допоможуть позбутися поролон, малярна стрічка, гуми ущільнювачів, герметик

Кращий варіант зігрітися в будинку без опалення - зробити зігрівальну ванну для ніг. Після закінчення процедури обов'язково насухо витріть шкіру і нанесіть на ступні зігрівальний крем, потім надягніть вовняні шкарпетки.

Просте відчинення дверей після прийняття душу допоможе розповсюдити теплу пару будинком. А зсередини вас нагріють гарячі чаї з імбиром, лимоном, медом, корицею.

Зараз ви читаєте новину «Як зігрітись у квартирі, коли немає опалення: сім бюджетних способів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі