середа, 31 липня 2024 11:28

Як віднадити голубів із саду: хитрість, про яку знають одиниці

Як віднадити голубів із саду: хитрість, про яку знають одиниці
Є один трюк, який допоможе вигнати голубів із саду Фото: pinterest

Прогнати голубів, які можуть переносити хвороби, зі свого обійстя можна завдяки одній хитрості. Про неї знають не усі.

Існує простий спосіб позбутися цих непроханих птахів без особливих зусиль та витрат.

Голуби - слухняні птахи, але вони можуть особливо дратувати влітку під час збору врожаю. Вони клюють садові рослини, фрукти та овочі. Ці надокучливі птахи також є носіями таких паразитів, як сальмонела, яка може становити небезпеку для здоров'я людей, якщо їхній послід або пір'я забруднять садову землю. Monty Don спеціально для читачів Daily Mail розповів як вберегти свій сад і город від голубів.

"Невтішним може стати, коли всю вашу важку роботу в саду знищують голуби, але найкращий спосіб уберегти сад від цих пустунів - це просто повісити старі непотрібні предмети зі світловідбивальними поверхнями", - радять у дописі.

Це може здаватися дивним, але раптові спалахи світла від відбивальних поверхонь, що потрапляють на сонце, можуть налякати голубів. Вони сприймають ці спалахи як потенційну загрозу або хижака, що допомагає відлякувати їх від вашого саду. Голуби - дуже обережні істоти, тому будь-який незвичний рух може їх налякати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиво, яйця та попіл: як позбутися слимаків у саду та на городі

Ви можете використовувати старі компакт-диски або DVD-диски, які знайдете у себе вдома. Також існують спеціальні блискучі сітловідбивальні стрічки, які розвіваються на вітрі та призначені для відлякування голубів.

Однак, якщо ви турбуєтеся, що компакт-диски можуть зробити ваш сад непривабливим, ви можете створити традиційне опудало. Або придбати сучасне опудало, яке має вигляд сови чи яструба, оскільки ці птахи є природними хижаками голубів.

Сітку від птахів також можна використовувати для захисту улюблених рослин або навіть цілих ділянок саду, оскільки вона служить фізичним бар'єром, який перешкоджає доступу голубів. Сітка стане ідеальним захистом для капусти, цвітної капусти, броколі та салату. Та навіть цього може бути недостатньо.

Голуби - розумні птахи й легко можуть знайти лазівку до ваших рослин. Тож використовуйте тоншу сітку й вона захистить не тільки від голубів, але і від метеликів та інших шкідників.

Захищати город від ведмедки, яку ще називають капустянкою або вовчком звичайним, потрібно ще з весни.

Саме у цей час шкідники прокидаються від сплячки і починають активно шукати їжу, знищуючи вже посаджені культури. Капустянка може за раз відкласти до 300 яєць, тому боротися з нею слід постійно.

Зараз ви читаєте новину «Як віднадити голубів із саду: хитрість, про яку знають одиниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі