пʼятниця, 04 жовтня 2024 15:31

Як позбутись запаху мишей у будинку: дієві способи

Як позбутись запаху мишей у будинку: дієві способи
Дієві методи, які допоможуть позбутись запаху мишей у будинку Фото: pinterest

З приходом осені миші шукають тепліші місця для зимівлі.

Часто оселяються в будинках та навіть у багатоповерхівках.

Після себе залишають специфічний неприємний запах.

Щоб позбутись його, треба знайти та усунути його. Gazeta.ua розповість, які дієві способи існують, щоб зменшити нашестя мишей та знищити запах від гризунів.

Перш за все, необхідно позбутися від джерела неприємного запаху - самих мишей. Поки миші не зникнуть з вашого будинку, боротися з їх запахом марно.

Прибирайте місця, де могли бути миші

Ретельно очистіть приміщення, де ви помітили присутність мишей. Використовуйте розчини з оцтом або харчовою содою, щоб знищити бактерії та нейтралізувати запах. Протріть поверхні та підлогу, не забудьте про важкодоступні куточки

Використовуйте розчин оцту з водою у співвідношенні 1:1 для миття поверхонь. Харчова сода також ефективно вбирає запахи. Просто посипте її на місця, де залишився неприємний запах. Залиште на кілька годин перед прибиранням.

Допоможуть ефірні олії

Ефірні олії м'яти або евкаліпта не тільки нейтралізують запах, але й відлякують мишей. Змочіть ватні диски олією та розкладіть їх у місцях, де могли ховатися миші.

Розчин марганцівки

Ще один ефективний спосіб, що дозволяє позбутися від запахів мишей, полягає в застосуванні марганцівки. Крім того, ця речовина здатна очистити будинок від інфекцій, які занесли гризуни. Для обробки приміщення потрібно розвести 2-3 краплі марганцівки з 3 л води. Процедуру проводьте в рукавичках.

Використовуйте природні абсорбенти

Активоване вугілля або кава добре поглинають запахи. Розкладіть їх у відкритих контейнерах у місцях з неприємним запахом. Сода теж підходить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які рослини відлякують мишей: ефективні засоби проти гризунів

Провітріть приміщення

Регулярне провітрювання допомагає зменшити запахи та забезпечує свіжий потік повітря в будинку. Особливо це важливо для замкнених приміщень, де найчастіше скупчуються запахи.

Замініть старі матеріали

Якщо миші тривалий час ховалися в одному місці. Наприклад, в утеплювачі або підлогових покриттях, їх слід замінити, щоб повністю позбутися джерела запаху.

Якщо в приміщенні довго смердить мишами, можна прибирати будинок розчином перекису водню або звичайною хлоркою.

Миші не люблять запах дьогтю

Просочіть їм невеликий шматочок тканини або невеликий предмет - паличку, сірникову коробку. Розкладіть по кутах такі "ароматизатори", а також там, де люблять бувати миші - за холодильником, під ванною, в кухонних шафах. Якщо дьогтю у вас немає, можна використовувати будь-який інший засіб, який містить в собі дьоготь.

Перевірте дивани, шафи і предмети на наявність трупів мишей. Одяг, тюль, покривала потрібно перепрати. Якщо після прання сморід не зник, то речі варто віднести в хімчистку або викинути їх. Вивести запах мишей з килима або оббивки допоможе клінінгова служба.

Для того щоб вигнати мишей з будинку, можна скористатися різноманітними отрутами. Але такий метод може бути небезпечним, якщо у вас є домашні тварини або діти.

Спосіб, який допоможе швидко позбутися від гризунів включає в себе звичайну кухонну сіль, концентрований настій перцевої м'яти і березовий дьоготь, які можна купити в аптеках.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутись запаху мишей у будинку: дієві способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі