неділя, 04 серпня 2024 13:15

Ігровий майданчик своїми руками: ідеї, як зробити дітей щасливими
8

Фізична активність дітей дуже добре позначається на апетиті, режимі сну та неспанні. Тому альтернативою сидінню за смартфоном можуть стати ігрові майданчики, які можна створити власноруч у себе вдома.

Дитячий майданчик з медичної точки зору розвиває в дитині рухові та сенсорні навички. Надалі це допоможе дитині у садочку, а потім і у школі.

Дитячий майданчик своїми руками: ідеї
Фото: pinterest
Дитячий майданчик своїми руками: ідеї
Дитячий майданчик своїми руками: ідеї
Дитячий майданчик своїми руками: ідеї
Дитячий майданчик своїми руками: ідеї

Що взяти до уваги при обладнанні дитячого майданчика

Зручність. Дуже важливо, щоб у зоні прямої видимості було обладнано лавки для старшого покоління. За їх відсутності навряд чи діти матимуть змогу награтися.

Освітленість. Похмуре і погано провітрюване місце навряд чи можна назвати хорошим. Для здоров'я дітей підійде добре освітлене місце, але не під палючим спекотним сонцем. Але й без сонця нам не обійтися, адже воно дарує нам вітамін "Д". Тінь можна знайти під розлогим деревом або чагарником, якщо таке є.

Розташування. Бажано розташувати його на рівному місці без значного ухилу, без схильності до збереження вологості. Оптимально, якщо грунт не потрібно обробляти. По можливості він повинен бути захищеним від вітру. А щоб уникнути травматизму, краще не обладнувати місце для дитячих ігор поблизу господарських будівель, теплиць.

Огородження. Потрібно визначитися чи буде територія для ігор мати огорожу. Якщо вона невелика, у цьому немає потреби, але в межах великої ділянки краще зробити огорожу. Так буде і дітям цікавіше і дорослим спокійніше. Доречно буде зробити яскраву гарну огорожу або посадити чагарники, які органічно вписуються в ландшафт.

Покриття. Дитячі ігри не бувають без падіння, зіткнення, повзання тощо. Крім того, заграючись, вони можуть не помічати габарити. Тому слід подбати, щоб покриття було відносно м'яким, так, щоб рухатися було зручно і впасти не страшно. Це може бути акуратний газон, різана кора. Особливу увагу потрібно приділити території біля гірок. Класичний і дуже добрий варіант - це пісок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створіть затишний двір своїми руками: п'ять ідей для самостійного дизайну

Ідеї, ​​як зробити дитячий ігровий майданчик

Необхідно міцне обладнання. На ній для малюків можуть бути розміщені гойдалка, гірка, пісочниця і маленький будиночок, що підходить для "таємних" зустрічей або обладнання "кухні".

А будиночок на дереві вони ніколи не забудуть. Його можна обладнати як справжній, оскільки діти дуже люблять бути самостійними. Вони мріють когось запросити у гості, та показати які вони господарі.

А біля будиночка можна допомогти дитині організувати маленьку грядку і посадити якісь овочі. Така спільна праця допомагає батькам і дитині мати дружні стосунки. І праця своєю чергою приносить дитині величезну радість. Набір ігрового обладнання, що розміщується в межах майданчика, залежить, звичайно, від віку вашої дитини.

Зростають діти - ростуть та іграшки. Спочатку достатньо буде встановити пісочницю та гойдалку, а надувний басейн буде просто межею мрій. Але далі потреби зростають. Майданчик можна поступово доповнювати лабіринтом, турником та стінкою. Це вже не просто ігри, а й запорука гарного розвитку та міцного здоров'я.

Пісочниця

Може підійти просто старе колесо без корда, що стирчить, також її можна зробити з дощок і колод. Красива пісочниця не тільки гарне місце для ігор, а й прикраса ділянки. Однак головною її складовою є пісок. Його якість має бути ідеальною, а перед тим, як його засипати на місце, рекомендується постелити ізолюючий матеріал, щоб пісок не змішувався з ґрунтом. Хтось просто насипає дітям гірку з піску, що дає дітям безліч можливостей, але важливо все одно захистити це місце і періодично просівати пісок.

Гойдалка

Це найнебезпечніший елемент майданчика, але хто не дозволить своїй дитині отримувати таке задоволення. Розмір дитячих гойдалок повинен відповідати віку та здібностям дитини. У місці потенційного падіння має бути пісок. Ну і звісно, ​​у неї має бути запас міцності. Неприпустимо використовувати цей снаряд, якщо він гойдається при використанні. Надійне кріплення є обов'язковою умовою.

Додаткове обладнання:

гамак залучить на майданчик не лише дітей, а й підлітків. Та й дорослі від такого задоволення не відмовляться. Але слід бути обережним із вибором висоти.

крісла гойдалки також не залишить байдужим усі покоління.

футбольні ворота та волейбольна сітка додадуть можливостей провести час усією родиною.

тенісний стіл також корисний у всіх відношеннях.

Тераса на дачі може виконувати кілька цікавих і корисних властивостей. Вона стане місцем концентрації приємних емоцій та світлого настрою.

Класичний варіант - це піднятий над рівнем землі майданчик, зазвичай біля будинку, але може бути й окремою спорудою. Тераса підходить для проведення різних сімейних свят на свіжому повітрі, також вона може бути місцем усамітнення або продовженням будинку, коли кухня плавно переходить у відкриту їдальню.

Зараз ви читаєте новину «Ігровий майданчик своїми руками: ідеї, як зробити дітей щасливими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі