вівторок, 27 грудня 2016 17:27

Як зберігати ялинку, щоб не сипалась

Як зберігати ялинку, щоб не сипалась
Фото: ladnydom.pl

Якщо правильно доглядати за зрізаним хвойним дерево, воно може простояти до місяця і не обсипатись.

Як продовжити життя ялинці розповідає ladnydom.pl.

Головне правило - вірно вибирати ялинку під час покупки. У молодого свіжого дерева гілляки еластичні та не ламаються. Таке дерево простоїть довше. Найкраще купувати ялинку у садибі господарів, які їх вирощують. У пересушеної ялинки кінці голок коричневого кольору та ламаються.

Якщо придбана ялинка зв'язана, після того, як приносите її додому, не розпаковуйте одразу. Дайте вбутися з кімнатною температурою. Найкраще - відрізати пилкою близько трьох сантиметрів пня. Тоді поставте ялинку у відро з теплою водою, поставте у холодному темному місці - в гаражі або коридорі. Коли постоїть хоча б добу, внесіть ялинку в кімнату та підріжте ще два сантиметри біля пня.

Ялинка має стояти подалі від джерел тепла - калориферів та батарей. Вона найкраще почуває себе при температурі 18 градусів. Покладіть під ялинку ізоляційний мат та часто провітрюйте приміщення, де вона стоїть.

Дерево має стояти у відрі або горщику, в який зручно підливати воду. Ялинка повинна постійно бути у волозі. Тому підливайте прохолодної води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставити на ялинові гілки свічі та бенгальські вогні небезпечно - пожежник

Допоможе ялинці довше пахнути та залишатися живою трохи цукру або солі, підсипані у воду. Можна на дно посипати піску. Але тоді треба пильнувати, щоб і він завжди був вологим.

Замість звичних гірлянд на ялинку краще вішати світлодіодні лампи. Вони не зашкодять гіллю, не будуть виробляти зайвого тепла та обпікати дерево.

Кількість іграшок на дереві має бути не занадто великою - щоб гілля не прогиналось та не псувалось. Також добре бризкати на гілля воду. Головне вимикати у цей час лампи, щоб не сталося замикання.

Зараз ви читаєте новину «Як зберігати ялинку, щоб не сипалась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі