неділя, 14 квітня 2024 22:00

Як врятувати ножі та садовий інвентар від іржі: прості й ефективні способи

Як врятувати ножі та садовий інвентар від іржі: прості й ефективні способи
Є ефективні способи позбутися іржі на металевих предметах. Фото: rbc.ua

Якщо на ножах або садовому інвентарі з'являється іржа, її потрібно негайно позбутися. Адже це означає, що невдовзі ці металеві речі можуть безповоротно пошкодитися.

Врятувати ножі та садові інструменти від іржі допоможуть недорогі, але ефективні способи, пише Gazeta.ua.

Сода

Харчова сода - один з найефективніших засобів від іржі. Потрібно змішати її з водою до отримання густої пасти та нанести на предмети, що поржавіли. Потім їх відкладають на годину. Після цього за допомогою губки для миття посуду видаляють іржу. Якщо вона зчиститься нерівномірно, процедуру можна повторити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім порад, як вибрати кухонні ножі для особистої домашньої кухні

Оцет

Оцет потрібно вилити у ємність, куди вмістяться всі металеві предмети, які потрібно почистити. Їх замочують в оцті на кілька хвилин. Слід переконатися, що іржа почала відходити та зняти її шорсткою губкою або мочалкою з дроту. Якщо ножі або садові інструменти сильно поіржавіли, краще залишити їх в оцті на ніч.

Сіль та лимон

Можна насипати солі на іржавий метал, а зверху полити свіжим соком лимона. Метал залишають на дві години. Потім беруть шкірку лимона та протирають нею по металу. Після цього іржу можна змити за допомогою губки для миття посуду.

Лимонна кислота

У миску потрібно налити гарячої води та розчинити у ній три-чотири столові ложки лимонної кислоти. Іржаві предмети слід покласти в отриманий розчин і залишити так на ніч. Наступного дня іржу можна буде легко видалити з металу.

Ножі завжди важливо підтримувати гострими. Тоді вони добре різатимуть, а користуватися ними буде легко і зручно.

До того ж, заточувати ножі можна не лише спеціальними пристроями, є чимало способів, для яких підійдуть підручні засоби.

Зараз ви читаєте новину «Як врятувати ножі та садовий інвентар від іржі: прості й ефективні способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі