понеділок, 27 лютого 2023 11:50

Як прати в'язаний светр, щоб він не розтягнувся ‒ корисні поради

Як прати в'язаний светр, щоб він не розтягнувся ‒ корисні поради
Для прання в'язаних речей краще не використовувати порошок. Фото: veseldom.com

Теплі в'язані шапки, рукавички, шкарпетки, шарфи, а особливо светри дуже легко можна зіпсувати під час прання.

Але ще легше цього уникнути, якщо дотримуватись кількох простих порад, пише Gazeta.ua.

Важливо знати, як правильно прати в'язаний светр, щоб він не втратив привабливості та не розтягнувся. Для прання підійде далеко не кожен мийний засіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які речі не можна прати в машинці: 10 порад, які вбережуть ваш одяг

Усе залежить від складу речі. Якщо там є особливо делікатні види пряжі, наприклад, альпака, меринос, ангора, мохер чи кашемір, то такі речі треба прати не звичайним порошком, а господарським милом, натертим на тертці, або ж дитячим пральним порошком. Для інших в'язаних речей також краще не використовувати порошок. Краще прати гелем. Це допоможе зберегти м'якість виробу та делікатно його очистить.

Нині багато пральних машинок мають режим прання для вовни та в'язаних речей. Але прати їх, все ж, краще вручну. Тоді тканина не буде сильно тертися, а волокна не розтягнуться.

Прати в'язані речі потрібно у воді температурою до 30 градусів, інакше светр може збігтися або зіпсуватися. Полощуть у воді такої ж температури, бо перепади також можуть легко зіпсувати річ.

Замочувати в'язані речі надовго також не рекомендують. Адже вода може порушити структуру волокон, светр розтягнеться і втратить форму.

Кашемір – розкішний матеріал з чудовими естетичними та експлуатаційними властивостями. Однак речі з нього досить примхливі у догляді. Не терплять високих температур прання та інших недбалостей, пише школа стилю Pump Your Style в Іnstagram. Для того, щоб кашеміровий светр прослужив не один сезон, варто правильно за ним доглядати.

Незалежно від того, якого виду і за яку ціну пуховик ви придбали на зиму, якщо за ним неправильно доглядати, скоро він втратить і свій вигляд, і якість. Як зберігати пуховик, прати й чистити його так, щоб не викинути після сезону, пише засновниця одного з українських брендів пуховиків Марія Монтьєва.

Зараз ви читаєте новину «Як прати в'язаний светр, щоб він не розтягнувся ‒ корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі