Більшість з нас любить покуштувати страви з риби. Але після її приготування відчувається неприємний запах.
Для того щоб запах риби не залишався на руках, не осідав на робочих поверхнях і на кухонних рушниках а тим більше щоб він не поширювався по всій квартирі, важливо дотримуватись кількох простих правил при приготуванні продукту, пише nv.ua.
Якщо на кухні є двері, під час приготування риби їх краще закрити, а ось вікно навпаки відкрити. Вмикайте на повну потужність витяжку. Після приготування необхідно протерти всі поверхні чистою водою з додаванням невеликої кількості миючого засобу та обов'язково помити плиту.
Всі рушники, тканинні серветки та скатертини краще виносити з кухні до приготування риби. Якщо зробити це неможливо, і речі встигли увібрати в себе запах продукту, замочіть їх у теплій воді з невеликою кількістю оцту, а потім виперіть у пральній машині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псує смак та аромат: назвали поширену помилку під час приготування кави
Для того, щоб на руках не залишався запах риби, ідеально чистити її в гумових рукавичках. Якщо готувати та прибирати в них категорично незручно, від уїдливого запаху можна легко позбутися за допомогою оцтової води. Додайте в 500 мл теплої води 5 мл оцту та сполосніть руки.
Брудні ручки на газовій плиті й жирний наліт - проблеми, яких не вдається уникнути на жодній кухні.
Проте їх легко виправити, якщо знати кілька простих методів. Можна, наприклад, скористатися нашатирно-анісовими краплями. У розчині слід змочити ватну паличку і провести нею по забруднених місцях. Через кілька хвилин рідина почне діяти. Потім залишки бруду та жиру можна витерти старою зубною щіткою або звичайною кухонною губкою.
Коментарі