неділя, 03 березня 2024 04:30

Як позбутися неприємного запаху риби на кухні: прості способи

Як позбутися неприємного запаху риби на кухні: прості способи
Назвали дієві способи позбутися запаху риби. Фото: unsplash.com

Більшість з нас любить покуштувати страви з риби. Але після її приготування відчувається неприємний запах.

Для того щоб запах риби не залишався на руках, не осідав на робочих поверхнях і на кухонних рушниках а тим більше щоб він не поширювався по всій квартирі, важливо дотримуватись кількох простих правил при приготуванні продукту, пише nv.ua.

Якщо на кухні є двері, під час приготування риби їх краще закрити, а ось вікно навпаки відкрити. Вмикайте на повну потужність витяжку. Після приготування необхідно протерти всі поверхні чистою водою з додаванням невеликої кількості миючого засобу та обов'язково помити плиту.

Всі рушники, тканинні серветки та скатертини краще виносити з кухні до приготування риби. Якщо зробити це неможливо, і речі встигли увібрати в себе запах продукту, замочіть їх у теплій воді з невеликою кількістю оцту, а потім виперіть у пральній машині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псує смак та аромат: назвали поширену помилку під час приготування кави

Для того, щоб на руках не залишався запах риби, ідеально чистити її в гумових рукавичках. Якщо готувати та прибирати в них категорично незручно, від уїдливого запаху можна легко позбутися за допомогою оцтової води. Додайте в 500 мл теплої води 5 мл оцту та сполосніть руки.

Брудні ручки на газовій плиті й жирний наліт - проблеми, яких не вдається уникнути на жодній кухні.

Проте їх легко виправити, якщо знати кілька простих методів. Можна, наприклад, скористатися нашатирно-анісовими краплями. У розчині слід змочити ватну паличку і провести нею по забруднених місцях. Через кілька хвилин рідина почне діяти. Потім залишки бруду та жиру можна витерти старою зубною щіткою або звичайною кухонною губкою.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися неприємного запаху риби на кухні: прості способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі