Більшість українців полюбляють пити каву. Одні віддають перевагу заварній, інші - в гранулах. Однак не всі знають, як правильно її заварювати, тому часто допускають помилки і псують смак напою.
Виявляється каву не можна заливати окропом. Експерти кажуть, що найоптимальнішою температурою води для приготування кави є 90-95 градусів. Інколи взагалі краще використати холодну воду, пише glavred.net.
Виробники створюють каву в гранулах, бо технологія дозволяє швидко заварити напій і при цьому зберегти смак і аромат. Але у складі розчинної кави присутні штучні компоненти. Занадто гаряча вода може посилити їх смак і запах, який найчастіше є не дуже приємним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки чашок кави можна випити протягом дня, щоб не зашкодити здоров'ю: вчені відповіли
Заварну мелену каву не можна заливати окропом, тому що вона не розкриє смак і аромат. Її потрібно заливати холодною водою.
Як правильно готувати розчинну каву
Якщо ви хочете випити кави і у вас є тільки розчинний вид напою, то краще дотримуватися наступних рекомендацій. Необхідно взяти каву і покласти потрібну кількість в чашку.
До неї відразу краще додати одну столову ложку холодної або трохи теплої води і все гарненько розмішати. Лише після цього рекомендується додавати гарячу воду. Такий спосіб приготування зробить каву м'якою і смачною.
Кава може може бути як корисною, так і шкідливою для здоров'я людини.
Вплив цього напою на організм значною мірою залежить від способу приготування. До такого висновку дійшли норвезькі вчені.
Науковці з Гетеборгського університету понад 20 років вивчали негативну та позитивну дії кави на людський організм. У результаті виявили найшкідливіші та найкорисніші для здоров'я способи приготування напою.
Коментарі