субота, 09 вересня 2023 18:52

Як не зашкодити кімнатним рослинам ‒ поширені помилки при догляді
13

Якогось особливого професійного догляду кімнатні рослини не потребують. Але навіть їм можуть зашкодити неналежні умови.

Поради щодо того, чого не можна робити з кімнатними рослинами та яких поширених помилок потрібно уникати, зібрала Gazeta.ua.

Насамперед на кімнатні рослини впливає світло. Якщо спрямувати його неправильно, це зашкодить. Інформація про те, яке освітлення буде ідеальним для тієї чи іншої рослини, міститься на горщику. З нею можна ознайомитись при купівлі вазона.

Майже всі кімнатні рослини люблять світло
Фото: ukr.media
Майже всі кімнатні рослини люблять світло
Майже всі кімнатні рослини люблять світло
Майже всі кімнатні рослини люблять світло
Майже всі кімнатні рослини люблять світло

Фахівці стверджують, що майже всі рослини люблять світло. Якщо поставити квітку в затінку, вона буде погано рости. До того ж, може захворіти від нестачі вітаміну D. Якщо ж рослину, яка більше любить затінок, поставити на світло, вона також може загинути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За допомогою столового оцту: як підживити садові й кімнатні рослини

Потрібно також звернути увагу на протяги. Холодного повітря кімнатні рослини не люблять. Так само, як і кондиціонерів. Це згубно впливає на їхнє листя, може викликати хвороби. Фахівці кажуть, чим тонше листя рослини, тим важче їй пережити як холод, так і надмірно високу температуру.

Серед найпоширеніших помилок поводження із кімнатними рослинами – часта зміна їхнього місця. Рослині щоразу потрібно адаптуватися до нового місця, а це – стрес. Не варто також часто пересаджувати вазони. Робити це потрібно тільки тоді, коли рослина справді потребує пересадки. Наприклад, коли горщик вже замалий для вазона.

При заміні горщика слід пам'ятати, що головне в ньому ‒ діаметр. Він має бути комфортним для коріння.

Кімнатні рослини, не дивлячись на те, що ростуть в оселі, також потребують підготовки й особливої уваги взимку. З настанням холодів вони вступають у період спокою. За ними потрібно правильно доглядати, щоб допомогти їм добре перезимувати.

Від початку травня до кінця липня півонії прикрашають сад, наповнюють його яскравими барвами й чудовим ароматом. Навіть після цвітіння їхнє листя відрізняється особливою декоративністю. Щоб ця краса була й наступного року, важливо знати, коли та як краще пересаджувати півонії.

Зараз ви читаєте новину «Як не зашкодити кімнатним рослинам ‒ поширені помилки при догляді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі