вівторок, 17 грудня 2019 23:13

Знімав стрес після виборів - опублікували фото колишнього президента в джунглях Бразилії
10

Як Теодор Рузвельт мандрував Амазонією
Фото: Facebook
Як Теодор Рузвельт мандрував Амазонією
Як Теодор Рузвельт мандрував Амазонією
Як Теодор Рузвельт мандрував Амазонією
Як Теодор Рузвельт мандрував Амазонією

Після програшу президентських виборів 1912 року екс-президент США Теодор Рузвельт вирушив у Бразилію читати лекції.

Там йому запропонували приєднатися до дослідницької експедиції на чолі з полковником Кандіо Рондоном. Дослідники хотіли вивчити течію річки Сумнівів, яка до того часу не була цілком нанесена карту, повідомляють "Хроніки прекрасної епохи".

Рузвельт із іншими дослідниками поплили по річці Сумнівів. Це була найнебезпечніша частина подорожі. Їм загрожували крокодили, піраньї та ворожі племена. Рузвельта вкусила отруйна змія. Його врятувало взуття.

У ході експедиції каное, де був син Рузвельта, розбилось та потрапило у водоспад. Він вижив, але загинув супроводжуючий його бразилець.

Рузвельт захворів на лихоманку. Також він порізав ногу на камінні. На початку квітня один з носіїв застрелив іншого бразильця, якого впіймав на крадіжці їжі. Вбивцю довелося залишити в джунглях. Риболовля та плоди дерев не давали мандрівникам померти. Коли лихоманка Рузвельта загострювалась він вимагав, щоб його кинули помирати в джунглях й лише підтримка сина змушувала рухатись далі.

Теодор Рузвельт втратив чверть своєї ваги. Переніс екстренну операцію на нозі в антисанітарних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережу виклали тисячі унікальних фото часів Османської імперії

26 квітня 1914 року експедиція зустрілась з американсько-бразильською рятувальною групою. Рузвельт отримав кваліфіковану медичну допомогу. Через три тижня повернувся до Нью-Йорку.

Скептики у США піддали сумніву, чи дійсно Рузвельт брав участь у цій експедиції. Він прочитав цикл лекцій про свою мандрівку, пригоди та відкриття. В 1927 році вже після смерті Рузвельта британець Джон Дайотт здійснив повторну мандрівку по тому ж маршруту й підтвердив відкриття експедиції Рондона. Річка Сумнівів з того часу носить ім'я Рузвельта.

В інтернеті показали пивоварів ХІХ століття. На старовинних світлинах виробники пива позують із бочками та пляшками, передають "Хроніки прекрасної епохи".

Зараз ви читаєте новину «Знімав стрес після виборів - опублікували фото колишнього президента в джунглях Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі