середа, 08 серпня 2018 23:13

Знайшли велетенську фортецю віком 3,4 років

Знайшли велетенську фортецю віком 3,4 років
Фортеця у Румунії більша за Трою. Фото: aradon.ro

У Румунії знайшли фортецю, збудовану близько 3,4 тисячі років тому.

Цитадель побудували за часів Троянської війни. За розмірами вона втричі більша легендарної Трої, повідомляє Romanian Insider .

Фортецю бронзової доби знайшли на північному заході країни, в м. Сантана. Дослідники просканували територію фортеці за допомогою лідара і визначили її розміри – близько 90 гектарів.

"Троя займала площу приблизно 30 гектарів, а цитадель в Сантані – 89 гектарів. Будинки в Трої були побудовані з каменю, а в Сантані – з цегли і дерева. Це ознака того, що цивілізація на території Румунії була більш розвиненою, а її представники вміли пристосовувати для будівництва матеріали, які у них були", – розповів керівник експедиції Флорін Гогалтан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали середньовічне місто кримських татар

На даний час вчені дослідили 55 гектарів фортеці з 90. Вони виявили, що фортеця була оточена земляним валом висотою приблизно 20 метрів. За ним був викопаний рів близько 4 м глибиною. Однією з будівель цитаделі був величезний палац завдовжки 100 і шириною 40 метрів. Зараз археологи намагаються з'ясувати, навіщо знадобилося будувати таку величезну споруду.

У місті Гайсин Вінницької області археологи знайшли у кургані Кладова могила стародавні прикраси та елементи одягу, повідомляє прес-служба НДЦ Рятівна археологічна служба.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли велетенську фортецю віком 3,4 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі