пʼятниця, 03 серпня 2018 23:13

Археологи знайшли у кургані скіфський одяг та прикраси

Археологи знайшли у кургані скіфський одяг та прикраси
На Вінничині розкопали давню могилу. Фото: ras.gov.ua

У місті Гайсин Вінницької області археологи знайшли у кургані Кладова могила стародавні прикраси та елементи одягу, повідомляє прес-служба НДЦ Рятівна археологічна служба.

Об'єкт не раз розкопували і грабували "чорні археологи". Але Рятівна археологічна служба Інституту археології НАН України виявила невідомі до цього частини стародавнього могильника, повідомляє "Корреспондент".

Знайшли стародавні прикраси та елементи одягу - бронзову підвіску, ворворку і два фрагменти кам'яних сокир піздньобронзової доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На глибині 12 метрів виявили наскельні малюнки

Під час робіт, які проводилися під керівництвом наукового співробітника Інституту археології НАН України Богдана Сала, були встановлені межі і розміри курганного насипу, а також проведена детальна аеро- і топографічна зйомка пам'ятки і її прилеглої території.

Мисливець за скарбами Джейсон Массі, 45 років, з англійського Сомерсета знайшов золотий давньоримський перстень віком 1800 років. Чоловік брав участь в благодійних розкопках з групою "Пошук для ветеранів". За допомогою металошукача натрапив на знахідку.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли у кургані скіфський одяг та прикраси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі