пʼятниця, 12 липня 2019 12:41

Знайшли дорогу, яка вела до храму богині магії

Автор: facebook.com/bilal.sogut
  Знайшли давню дорогу до храму богині місяця
Знайшли давню дорогу до храму богині місяця

Археологи виявили священну дорогу з древнього міста Стратонікея, неподалік сучасного міста Ятаган, Туреччина, до храму давнього божества. Цьому шляху 3 тис. років. Його побудували для щорічної ходи шанувальників до найбільшого місця поклоніння богині місяця і магії - Гекати.

"Священна дорога використовувалася щорічно для відвідування жителями Стратонікея найбільшого з коли-небудь існуючих храмів Гекати. В урочистій ході брав участь хор, жерці й молода дівчина з символічним ключем. Усі вони прямували до місця поклоніння, проходячи через північні міські ворота", - повідомив керівник розкопок викладач університету Памуккале Білал Согут, йдеться на порталі AA.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У контрабандистів вилучили цінну статуетку

Також археолог розповів про велику кількість добре збережених гробниць, які знаходяться у храмі богині магії та місяця. Храм шанувався навіть міфічним плем'ям амазонок, тому вивчення поховань може дати додаткову інформацію про матріархальне суспільство і пролити світло на його взаємини з населенням древньої Еллади.

Геката вважалася захисним божеством, опікуном воріт і перехресть. В інших культах - богинею місяця, володаркою примар, потвор і чаклунства. Часто зображувалася з подвійними факелами і трьома головами. Письмовий опис такої статуетки надав давньогрецький географ Павсаній у праці "Опис Греції". Зазначав, що першу подібну річ створив скульптор Алкамен у V ст. до н.е.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли дорогу, яка вела до храму богині магії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі