понеділок, 04 лютого 2019 08:20

Засновник соціальної мережі зламав університетський сайт

Засновник соціальної мережі зламав університетський сайт
4 лютого 2004-го почала працювати мережа Facebook Фото: bbc.com

Студент Гарвардського університету Марк Цукерберг 4 лютого 2004-го заснував найбільшу у світі соціальну мережу Facebook.

За рік до того створив сайт Facemash. Він проник у мережу Гарвардського університету, скопіював собі фотографії, а потім використовував їх на сайті. Фото розміщувалися парами у випадковому порядку. Користувачам пропонувалося вибрати з пари більш привабливу людину.

Facemash розвивався, але незабаром адміністрація Гарварда його закрила. Цукерберга звинуватили у порушенні авторських прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший детектор брехні перевіряли на магазинних злодіях

Facebook призначався лише для студентів Гарвардського університету. 2006-го у мережі дозволили реєструватися всім користувачам мережі Інтернет віком від 13 років, і при наявності адреси електронної пошти.

Після запуску сайту на Марка Цукерберга подали до суду 3 студентів Гарварду – брати Камерон і Тайлер Вінклевосс та Дів'я Нарендра. Вони звинуватили Цукерберга у тому, що він використав їхні ідеї для створення власного продукту. Все закінчилося досягненням компромісу.

28 червня 2017-го кількість користувачів Facebook сягнула 2 млрд осіб. Тоді ж кількість українських користувачів Facebook різко зросла після заборони російських соціальних мереж "Одноклассники" і "ВКонтакте".

Кількість акаунтів в українському Facebook сягнула 10 млн.

Вперше в судовій практиці 2 лютого 1935-го застосували детектор брехні. Це було в США під час процесу над 2 злочинцями. Його свідчення послужили доказом їхньої вини.

Зараз ви читаєте новину «Засновник соціальної мережі зламав університетський сайт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі