середа, 08 квітня 2020 15:54

Залізничники натрапили на печерний храм

Залізничники знайшли печеру, що могла бути християнською святинею 700 років тому, неподалік міста Гілфорд, Велика Британія. Для ока печеру відкрив нещодавній зсув ґрунту у місцевості.

Археологи вважають, що це пізньосередньовічна святиня, пов'язана з каплицею святої Катерини початку XIV ст., руїни якої є неподалік. Не виключають і більш раннє походження як культового місця. Кажуть, що до XIV ст. місцевіть мала назву Drakehill - Пагорб Дракона, пише Network Rail.

Центральною прикрасою печери є глибока ніша у формі гострої готичної арки, засіяної "чашковими" вирізами. Поруч із нею помітили зображення Хреста і Голгофи. Також дослідники виявили 7-8 додаткових ніш і сліди написів та інших відміток на стелі печери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни розібрали на цеглу 100-річний костел

Автор: networkrailmediacentre.co.uk
  У Великій Британії знайшли імовірну християнську печеру XIV ст.
У Великій Британії знайшли імовірну християнську печеру XIV ст.

Сама вона частково покрита відкладеннями чорного пилу - сажею від факелів чи ламп. На підлозі виявили залишки 2 вогнищ. Їх аналіз і дозволить ученим дізнатися історію печери.

"Це несподіване і захоплююче відкриття, яке допомагає візуалізувати та зрозуміти багату історію регіону", - заявив директор маршруту Network Rail Wessex Марк Кіллік.

В місті Бейт-Шемеш у Ізраїлі археологи виявили християнську церкву з каплицею. Вона присвячена невідомому "славному мученику". Вік храму визначили у 1,5 тис. років. Будівля являє собою базиліку площею в 1,5 тис. кв. м. Передбачається, що її будівництво почалося в VI ст. під час правління візантійського імператора Юстиніана.

Зараз ви читаєте новину «Залізничники натрапили на печерний храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі