неділя, 22 вересня 2019 08:20

За примусову працю рабів американців судитимуть

За примусову працю рабів американців судитимуть
Авраам Лінкольн (1809-1865) оголосив про звільнення негрів-рабів. Фото: 4brain

Президент США Авраам Лінкольн (1809-1865) 22 вересня 1862 року оголосив Прокламацію про звільнення негрів-рабів.

Перед Громадянською війною Авраам Лінкольн та інші керівники Республіканської партії США прагнули не самої заборони рабства як явища, а лише обмеження його поширення на нові території і штати на Заході країни.

Після обрання Лінкольна президентом, сім південних штатів об'єднались у Конфедеративні Штати Америки, в той час як чотири інших рабовласницьких штати залишились у складі США. З початком Громадянської війни Лінкольн закликав до повної ліквідації рабства. Тому Республіканська партія внесла на розгляд Конгресу 13-у поправку до Конституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник президентам висікли з гори

"Ні в Сполучених Штатах, ні в жодному іншому місці, що належить до їхньої юрисдикції, не повинні існувати ні рабство, ні примусова праця. Остання припускається лише як покарання за злочин. В такому випадку винуватець має бути законно засуджений. Конгрес має право забезпечити виконання цієї статті відповідним законодавством" - Авраам Лінкольн оголосив Прокламацію про звільнення негрів-рабів. Згодом цей документ конституційно закріпили Тринадцятою поправкою до Конституції США.

Будівництво найбільшого пам'ятника світу — 18-метрових голів президентів завершили 31 жовтня 1941 року на горі Рашмор в США. В гірській породі висічені обличчя чотирьох президентів США: Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта і Авраама Лінкольна. Гора знаходиться біля міста Кістоун у Південній Дакоті.

Зараз ви читаєте новину «За примусову працю рабів американців судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі