неділя, 09 грудня 2018 23:13

Виявили скелет дитини з черепом пташки в роті

Виявили скелет дитини з черепом пташки в роті
У Польщі знайшли давнє поховання. Фото: University of Warsaw

У печері Тюнель Велькі на Краківсько-Ченстоховській височині в Польщі знайшли тіло маленької дитини.

Дитина померла кілька сотень років тому, хоча іншим людським кісткам в печері було більше 4500 років, передає "Новое время".

У роті дитини знайшли череп маленького птаха, зяблика. Інший череп зяблика знайшли поряд з його щокою.

Археолог Малгожата Кот з Інституту археології Варшавського університету приступила до здійснення проекту з аналізу цих артефактів, коли натрапила на останки.

Радіовуглецеве датування показало, що дитина була похована в кінці XVIII століття або на початку XIX століття нашої ери і померла у віці близько 10 років. Попереднє дослідження кісток дозволяє припустити, що дитина страждала від недоїдання. Досі невідомо, чому її поховали з черепами птахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичайне поховання виявили на острові, який належав монахам

"Ця практика не відома серед етнографів, яких ми опитали. Залишається загадкою, чому дитину поховали в печері таким чином, а не на кладовищі в сусідньому селі", – сказала дослідниця Малгожата Кот.

У Великій Британії на березі Темзи при будівництві тунелю знайшли скелет людини у середньовічних чоботях. Попередній аналіз показав, що чоловіку 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Виявили скелет дитини з черепом пташки в роті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі