субота, 27 квітня 2019 08:20

Венецію відлучали від церкви шість разів

Венецію відлучали від церкви шість разів
Коні святого Марка у Венеції. Фото Вікіпедія

Папа Римський Юліан II відлучив од церкви Венецію 26 квітня 1509 року. Загалом Венецію відлучали від церкви шість разів.

Венеціанська Республіка — у 751—1797 роках італійська купецька держава із столицею в місті Венеція. Республіка, майстерно користуючись своїм вигідним і безпечним положенням між Східною і Західною імперіями, розвинула свій добробут і стала багатим і могутнім торговельним містом.

Венеція була однією з найбагатших земель в Італії, територія номінально входила до складу Папської держави, проте насправді була поділена на ряд невеликих володінь. Папа Юлій II хотів приєднати до своїх володінь місто. Венеціанці не корилися папським наказам та виступали завойовниками нових земель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексику підкорили за три роки

Тоді Юліан II відлучив од церкви Венецію: "Цією буллою урочисто відлучаю Венецію від церкви на невизначений час. Страшна кара чекає католиків – забороняється проведення усіх обрядів і таїнств католицької церкви – ні помазань ні сповідей, ні таїнств шлюбу та хрещення чи похоронів. Така воля церкви", - йдеться в буллі Папи Юлія II (1443-1513) 26 квітня 1509 року.

На місто Венецію у складі Італії наклали інтердикт - релігійне церковне покарання на місто чи державу, яке використовували в крайніх випадках. . Інтердикт скасували за рік. Загалом Венецію відлучали від церкви шість разів.

Фернандо Кортес (1485—1547) причалив 21 квітня 1519 року на узбережжя Мексики. Іспанський конкістадор завоював Мексику та знищив цивілізацію ацтеків.

Зараз ви читаєте новину «Венецію відлучали від церкви шість разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі