вівторок, 28 травня 2013 17:38

У Грузії розкопали поховання давньої цивілізації

У Грузії розкопали поховання давньої цивілізації

На сході Грузії, в селі Квемо Кеді району Дедоплісцкаро, під час установки водостоку була виявлена ??старовинна гробниця. У ній знаходилися людські кістки і побутові предмети.

Як передає "Грузія Online", за оцінками фахівців, знахідка відноситься до I століття до нашої ери.

Археологи переправили предмети в Тбілісі, на додаткову експертизу.

У 2009 році, як повідомлялося, в горах Боржомської ущелини були виявлені людські кістки віком більше 25 тис. років. За твердженням вчених, зріст людини-гіганта сягав 2,5-3 метри.

Зазначимо, що, на думку істориків, першою державою, яка згадується на території Грузії, було Колхідське царство, що розташовувалося на східному узбережжі Чорного моря. Вперше про нього згадують у середині I тисячоліття до н. е.. грецькі автори Піндар і Есхіл, воно також фігурує в міфі про золоте руно.

Офіційна грузинська історіографія вважає що населення Колхіди середини I тис. до н. е. було високорозвиненим, поліси були засновані не греками, а місцевим населенням, а грецький вплив обмежений винятково імпортом. Однак інтенсивні пошуки археологів у Східному Причорномор'ї не виявлено будь-яких ознак існування держави.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії розкопали поховання давньої цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі